MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 21

MERDİVENDE ÜÇ ŞAİR KAFA | TEMMUZ 2015 Bu yılın yükselen dergilerinden Kafa, en iyi sekiz içinde iki kapağıyla birden yer alıyor. Derginin Temmuz sayısı Orhan Tüleylioğlu’nun kitabıyla aynı ismi ve görseli paylaşıyor. 1993’te Madımak Oteli’nde yaşanan faciada can veren üç şairin; Metin Altıok, Behçet Aysan ve Uğur Kaynar’ın olayın yaşandığı gün otelin merdivenlerinde çekilen fotoğrafını kapağına basan dergi, en iyiler arasına giriyor.

2128
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 22

Yİ! NABER | EYLÜL 2015 Umut Sarıkaya’nın üç ayda bir yayınladığı Naber isimli derginin üçüncü sayısının kapağı yılın en iyileri arasındaki yerini alıyor. Charlie Chaplin’in Modern Zamanlar filminden hatırladığımız otomatik yemek yedirme makinesinden esinlenen kapakta, Sarıkaya’nın yorumuyla makinenin ortasında tanıdık bir kadın figürü bulunuyor.

2228
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 23

BİLİME İNANMAYI NEDEN BIRAKTIK NATIONAL GEOGRAPHIC TÜRKİYE | MART 2015 National Geographic Türkiye, Mart 2015 sayısında bilimin iletişim problemini kapağına taşıyor. İklim değişikliği diye bir şeyin aslında olmadığı ya da Ay’a inişin bir düzmece olduğu gibi inançları işleyen dergi, görselini de bir sergiden seçmiş. Kapakta, Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Ay’a inişi canlandıran bir sergide düzenleme yapan bir işçinin fotoğrafını kullanan dergi, yılın en iyi sekiz kapağından birine imza atmayı başarıyor.

2328
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 24

ÇEVREMİZ KUŞATILDI #TARİH | MART 2015 Türlü zorluklarla boğuşarak yayın hayatına devam eden #tarih dergisi yılsonuna doğru “son sayı” duyurusu yapmıştı. Yılın en iyi manşet, dergi ve mizah kapaklarını seçen jürinin toplandığı gün yayın hayatına devam edeceği haberi gelen dergi bu sene yılın en iyi dergi kapakları sıralamasında iki kapakla birden yer alıyor. Bunların ilki jüri tarafından yılın kapağı seçilen Mart 2015 sayısı. “Siyasi otoritenin doğaya müdahale geleneği” üst başlığını taşıyan kapakta etrafı kalkanlarla çevrilmiş ve gaza boğulmuş bir ağaç görseli yer alıyor.

2428