MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 16

GENÇLİĞİM EYVAH! Posta | 13 Ekim 2015 Posta’nın, ilk 10’a giren üçüncü manşeti Ankara’da yaşanan canlı bomba saldırısından bir hikâyeye ait. Ali Deniz Uzatmaz, 2013’teki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için yapılan anma törenine Korkmaz’ın resmi bulunan döviz önünde fotoğraflanmıştı. Ankara’daki patlamada yaşamını yitirenler toprağa verilirken bu sefer kendisinin fotoğrafı maalesef başka gençler tarafından taşınıyordu.

1628
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 17

TÜKEN-İŞ! AKSİYON | 2-8 ŞUBAT 2015 Yılın en iyi dergi kapaklarının gedikli yayınlarından Aksiyon yine birden fazla kapağıyla listede ağırlığını hissettiriyor. Derginin 2 Şubat tarihli sayısı, “emekçilerin sendika çaresizliği” ifadesiyle birlikte “Tüken-iş!” başlığıyla ve Aksiyon’un alışageldiğimiz siyah zeminiyle kullanılmış. Kapak görseli ise eriyen bir mum şeklinde tasvir edilen baretli bir işçi.

1728
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 18

DİRENEN NİNELER • KAFA Kafa’nın bir sonraki sayısının kapağı ise isyankar nineleri konu ediyordu. Yeşil Yol projesine direnirken Cerattepe’de jandarmaya kafa tutan Rabia Nine, Gezi zamanında polislere doğrulttuğu sapanıyla hafızalara kazanan Emine Teyze ve Edirne’de evinin önündeki park için belediyeye karşı oturma eylemi yapan Kıymet Teyze’nin kolajı jüri tarafından yılın iyileri arasında gösterildi.

1828
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 19

TÜBİTAK’TA BEYİN ÖLÜMÜ AKSİYON | 21 - 27 NİSAN 2015 Aksiyon’un sıralamada yer alan bir diğer kapağı TÜBİTAK’ı konu ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nda altı ayda 1000’den fazla bilim insanının işten çıkarılmasını ön plana çıkaran dergi, 21 Nisan tarihli bu sayısının kapak tasarımıyla jürinin dikkatini çekmeyi başarıyor.

1928