Meclis'ten İstanbul raporu: Deprem 120 milyar TL zarara yol açacak - Sayfa 8

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde askı halatlarının değişimi, çelik kulelerin ve tabliyenin güçlendirilmesi, pandül mesnetlerin değişimi, tabliyedeki yorgunluk çatlaklarının giderilmesi, semer bölgesi ana kablolarının güçlendirilmesi, genleşme derzi montajı, kule yanları yaya yolu genişleyen kısmın tamiri ile semer bölgesi ana kablo takviye halatlarına titreşim önleyici damper montajı çalışmaları yapıldı.

814
Meclis'ten İstanbul raporu: Deprem 120 milyar TL zarara yol açacak - Sayfa 9

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ana halat kablo muayenesi, pandül mesnetlerin değişimi, ankraj odasına nem giderici sistemlerin monte edilmesi, ankraj drenaj tünelleri, tabliye yorgunluk çatlakları tamiri, genleşme derzinin tamir edilmesi ile 2 asansörün yenilenmesi çalışmaları yapıldı.

914
Meclis'ten İstanbul raporu: Deprem 120 milyar TL zarara yol açacak - Sayfa 10

İstanbul’da yaklaşık 340 milyar TL civarında sigortalı değer olması sebebiyle olası İstanbul depremi düşünülerek daha önce 25 milyar olan DASK’ın ödeme gücü uluslararası reasürans piyasalarından alınan koruma ile 2020-2021 için 40 milyara çıkarılmıştır.

1014
Meclis'ten İstanbul raporu: Deprem 120 milyar TL zarara yol açacak - Sayfa 11

İstanbul’da olası deprem sonrasında halkın güncel bilgilere hızlı ve doğru şekilde ulaşabilmesi için İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde 103.0 MHz frekansından yayın yapan ‘Afet FM’ radyo kanalı tesis edildi.

1114