MECLİSTEN GEÇEN ALKOL YASAĞI SOSYAL MEDYAYI SALLADI!
Meclisten jet hızıyla geçen alkol yağı tasarısı Twitter'da büyük tepki topladı. Zaytung da yasağı tiye alan bir haber geçerek tepkilere katıldı...
Hükümetin alkol yasaklarını genişleten tasarısı mecliste kabül edilerek yasalaşma yoluna girerken sosyal medyada tepkiler tavan yaptı.
Meclisten geçen yeni düzenlemeyle birlikte gece 22:00 - 06:00 arası alkol satışı yasaklanacak. Alkol firmalarınn reklam, sponsorluk ve tanıtım gibi çalışmalarını da büyük ölçüde yasaklaya düzenlemeye Twitter'de tepki yağdı. Ünlü sanatçı ve gazetecilerin de katıldığı eleştirilerde alkol kullanımına getirilen sınırlamaların arka planı sorgulandı.
ALKOL YASAĞINI UNUTMAK İÇİN İÇMEYE KARAR VERDİM!
Mehmet Coskundeniz @Askdoktoru
Alkol yasağını unutmak için içmeye karar verdim...
orhan kemal cengiz @orkece
yarın radikale yazdım: "herkesin alkolü kendine yazılır"
Atilla Taş @AtillaTasNet
Gece 10 la sabah 6 arasında slkol satışı yasaklandı.herkes gündüz içsin Gece içki mi içilir ? Yerinde bir karar.
Meral Akşener @meral_aksener
Yeni kutuplaşma konumuz "alkol kullanımı" asıl sorunların üzerini örten yeni şalımız hayırlı olsun
Gündem değiştirmek için alkol tartışması başlatıldı.Herkesi tartıştırarak asıl gündem unutturulmaya çalışılıyor.
Balçiçek İlter @Balciceki
Nedir bu apar topar geçirilen alkol yasası? Dünyadaki bütün araştırmalar yasakla olmaz diyor peki nedir bu orantısız güç, nedir bu öfke?
Guntac Ozdemir @guntacthis
Saat 22.00-06.00 arasi perakende alkol satisi yasaklanmis! Alkol torbacilari tureyecek! Bi sekilde o saatte icki alanlarida hapse atin bari!
(☆ Sureyya ☆) @Sureyya
REDHACK belgelerini ve Reyhanlı olaylarını yine magazinsel bir biçimde ALKOL yasaklarıyla ekarte etmeye çalışıyor. Unutmayacağız merak etme.
Kubra Tugsal @kubratugsal
Arkadaşım bir şeyi ne kadar yasaklarsan o kadar cazip hale getirirsin. Ya kasten yapıyorlar, ya da beyinleri almıyor. Alkol sevmeyen benim
korhireyiz @korhireyiz
iktidar sokaklardan alkolü kaldırıyor facebookta isimlerimizin önüne alkol yazalım duyarlı olalım gençler ,
emre @yehso
alkol yasağı perakende satıştaymış. toplu almamızı istiyorsa demek ki...
Yazgı @yazgig
Tarih boyu alkol yasak diye alkol tüketilmeyen bir toplum olmamıştır.
yatsi namazina mutevellit icki satis yasagi baslamistir.. dinsiz demekrosi dusmani statikocu fasist sosyalist ateist gavurlara hayirli olsun
ZAYTUNG DA ALKOL YASAĞINI BOŞ GEÇMEDİ
Hükümetin kararına sosyal medyada gösterilen tepkiler arasında mizahi haber sitesi Zaytung da yer aldı. İşte Zaytung'ün alkol yasağını tiye aldığı haberi:
Alkol Yasağı Uygulaması İçin Örnek Gösterebileceği Batılı Ülke Bulamayan Hükümet, Nazi Almanyası Dönemini Mercek Altına Aldı
TBMM bünyesinde 9 yıldır başarıyla faaliyet gösteren “Temel hak ve özgürlükleri dini kurallar gereği kısıtlarken batılı ülkelerden örnekler bularak meşrulaştırma komisyonu”nun alkol yasağı başta olmak üzere sırada bekleyen diğer kısıtlamalar için güncel örnek arayışından henüz net bir sonuç çıkmazken gözler tarihi kaynaklara çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili olarak komisyondan yapılan açıklamada, ABD’deki mormon toplulukları da dahil olmak üzere Türkiye’nin batısındaki tüm uygulamaların titiz bir incelemeden geçirildiği belirtilerek “Günümüzde buna benzer bir uygulamaya henüz ulaşamamış olsak da TBMM Genel Kurulu’na gelmeyi bekleyen birçok önemli yasaklamanın, tarz olarak Nazi Almanyası'yla sevindirici ölçüde benzerlikler taşıdığını farkettik. Artık en kötü ihtimalle oradan yürüycez. Neticede batıysa o da batı…” ifadelerine yer verildi.
ABD Umutları çabuk tükendi
Hükümet tarafından oluşturulan araştırma komisyonuna başkanlık eden AKP Manisa Milletvekili Necip Tarladan, yaptıkları incelemelerde özellikle alkol yasağına batılı bir ülkeden örnek teşkil edecek dayanağı bulmak üzere yaklaşık 3.5 aydır hummalı bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti. “Alkol yasağı deyince akla gelen ilk ülke tabi 1920’lerin Amerikası oldu komisyonumuzda. Hatta Amerika sözcüğü bile bize ‘tamamdır bu iş oldu, özgürlükler ülkesinde bile yasaklanabiliyormuş görün işte’ dedirtti ama danışmanlarımız o dönem yasaktan sonra hem alkol tüketiminde hem suç oranında ciddi bir artış olduğunu söyleyince baya bir hayal kırıklığı yaşandı açıkçası. Kaçakçısı, mafyası, Al Capone'u derken koca ülke göz göre göre batıyormuş nerdeyse” diyen Tarladan, bu nedenle gözlerini Avrupa’ya çevirdiklerini iletti.
Naziliğin olumlu yönlerini örnek alacağız
“Tabii oralarda da 24 yaş sınırı, otoban üstündeki marketlerde satılamaması vs gibi işimize gelen bazı uygulamalar var ancak onların çoğunu zaten şu ana kadar kullanmışız. Onun dışında restoranda dışarıdan görülmeyecek şekilde içme, hiçbir şekilde reklamını yaptırmama, belediye başkanının isterse bütün şehirde alkolü yasaklayabilmesi gibi bizim hayal ettiğimiz boyutta bir uygulamayı maalesef günümüz Avrupası’nda bulamadık” sözleriyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Tarladan, en sonunda meseleyi daha geniş bir perspektiften ele alarak yalnızca alkolü değil topyekün bir takım şeyleri yasaklama gözüyle bakmayı denediklerini ekledi.
Tarladan, “Bizim açımızdan tam anlamıyla örnek bir ülkeyle işte bu bakış açısı sayesinde karşılaştık; 1930'ların 40'ların Almanyası... Şimdi böyle birden söyleyince bir tedirginlik yaratıyor biliyorum ama bu adamlar sadece soykırım yapmadı arkadaşlar; roket gibi otoban gibi güzel işler de yaptılar. O açıdan Naziliğin olumsuz taraflarını değil iyi yönlerini örnek alacağız. Mesela naapmış bu adamlar? Öyle direk alkol yasak falan dememiş. Belli bir takım uygulamalarla bunu halletmişler. Nedir? İşte diyelim ki bir toplama kampı yapıyorsun, oranın belli kuralları var, kamptan çıkabilenler alkolünü de alıyor, nasıl isterse öyle yaşıyor. Biz hükümetimize yakışır biçimde büyük düşünüp sadece belli bir alanı değil de bütün ülkeyi toplama kampı olarak ele alırsak bir çok sorun halloluyor. Sırf alkol yasasını değil, bundan sonra çıkarmak istediğimiz hemen her yasayı bir yerinden destekler” sözleriyle aradıkları ülkeyi sonunda bulmuş olabileceklerini belirtti.
B Planı hazır
Nazi Almanyası örneğinin tepkiye yol açması halinde B planı olarak "Şeriata göre yasak kardeşim işte" deyip işin içinden çıkma opsiyonunu da değerlendirdiklerini belirten komisyon başkanı: "Aslında niye bu kadar kasıyoruz, kendimizi kime şirin göstermeye çalışıyoruz hala anlamış değilim zaten. Farklı hayat tarzlarına, dünya görüşlerine saygı dönemini çoktan geride bırakmış olmamız lazımdı." derken hükümet olarak bu konuda biraz ürkek davranıyor olabileceklerini de samimiyetle itiraf etti.