Gündem
16 Ağu 2024 18:19 Son Güncelleme: 16 Ağu 2024 18:24

Meclis'teki yumruklu kavga sonrası Özgür Özel'den ilk tepki: Taşınabilecek bir yük olmaktan çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kan aktı. AK Partili Alpay Özalan, TİP'li Ahmet Şık'a yumruk attı. Ortalık karıştı. DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı. Meclis mermerleri kan oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaşananlara isyan etti. Özel, "Bu Meclis açısından taşınabilecek bir yük olmaktan çıktı." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün Can Atalay için olağanüstü toplandı. TİP milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde konuşma yaptığı sırada 'Sizin utanmanız yok' sözleri üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan yumruk attı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki toplantıda tekme ve yumruklar havada uçuştu. Kavgada DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı.

Meclis mermerlerinde kan izleri görüldü.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp'in de yaralandığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaşananlara tepki gösterdi.

Özel şunları söyledi:

Sayın Numan Kurtulmuş'u derhal tüm siyasi partilerin genel başkanlarını ya da grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum. Bu Meclis açısından gerçekten taşınabilecek bir yük olmaktan çıktı.

Meclis İdari Amiri'nin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir haldeyiz. Olacak iş değil. Arkadaşımız kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı. Maalesef çok üzgünüz.

Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u telefon ile aradı.

ÖZEL'DEN KURTULMUŞ'A: İNİSİYATİF ALMANIZ GEREKİYOR

Yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu ifade eden Özel, Kurtulmuş’tan inisiyatif almasını ve siyasi parti temsilcileriyle yapılacak toplantıya bizzat kendisinin başkanlık etmesini istedi. Özel, “Bu şiddeti normalleştiremeyiz. Olayların bu noktaya gelmesi konusunda sizin mutlaka inisiyatif almanız gerekiyor” dedi.

'SALDIRI İZAH EDİLEMEZ'

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Özel, bir idare amirinin yaptığı saldırının izah edilemez olduğunu ifade etti. Yaşananları “rezalet” olarak nitelendiren Özel, Meclis Başkanı’ndan artan şiddete dur demesini bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını, Meclis’teki şiddet olaylarıyla ilgili bir toplantı planlanması durumunda ise bu toplantıya en üst düzeyde katılım göstereceklerini dile getirdi.