Meclis’teki kavgaya dair dikkat çeken yorum! ‘Ortalığı karıştırmaya bayılıyor…’
Meclis Genel Kurulu’nda çıkan kavgayı değerlendiren Ahmet Hakan, “Ahmet Şık ortalığı karıştırmaya bayılıyor, Alpay Özalan’ın ise savunulacak tarafı yok” diye yazdı.
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda çıkan kavgayı değerlendirdiği yazısında “Ahmet Şık ortalığı karıştırmaya bayılıyor, Alpay Özalan’ın savunulacak tarafı yok” diye yazdı.
Ahmet Hakan, AK Parti sıralarına dönerek ağır sözler sarf eden Ahmet Şık’la ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“Epeydir adı duyulmuyordu Ahmet Şık’ın. Pek olay çıkarmıyordu. Bunun eksikliğini hissetmiş olacak ki çıktı ve ortalığı karıştırıverdi. Böylece ‘Geleneksel Ahmet Şık odaklı ortalık karıştırmalar’ silsilesine yeni bir halka daha eklenmiş oldu. ‘Hırsızlar! Teröristler! En büyük terör örgütüsünüz! Hanedanlık mafyasıyla devlete çöktünüz!’ falan diye ağzını doldura doldura hakaretler savururken ölçüsüz tepkilerle karşılaşacağını tabii ki biliyordu Ahmet Şık. Ama bir şeyi daha biliyordu: Bir kesim de ‘Helal olsun be Ahmet Şık, acayip yürekli bir adamsın, ne şahane hakaret ettin’ diyecekti. Bir kesimden bu sözleri işitmek, bu alkışı almaktı amacı Ahmet Şık’ın. Oynadığı asıl yer, orasıydı. Oradan alacağı övgülere odaklanmıştı. Ölçüsüz hakaretlerinin temel nedeni buydu. Bu nedenle sesini yükseltip alçaltıyordu. Eskiden Ahmet Şık’ın öfkesinin bir samimiyeti vardı, o açıdan etkileyici olabiliyordu. Ama artık kalmadı öyle bir samimiyeti. O artık ’Dur ben bir ortalığı karıştırayım’ profesyonelliğinde.”
Ahmet Hakan, Alpay Özalan’ın tutumu için de “Savunulacak tarafı yok” diyerek şunları kaydetti:
“Bazıları ağır hakaretlere maruz kalmayı, bir tahrik nedeni sayıyorlar. Alpay Özalan’ın kürsüde konuşan Ahmet Şık’a yumruk atmasını da.... ‘Tahrik vardı, hakaret vardı’ falan diye savunuyorlar. Hiç katılmıyorum bu yaklaşıma. ‘Tahrik’ gerekçesiyle şiddeti mazur göremeyiz. Çünkü bu yaklaşım, ‘tahrik vardı’ diye önüne gelenin önüne gelene şiddet uyguladığı hukuksuz bir ortamın doğmasına yol açar. Bunun sonunda da kamu düzeninden falan söz edilemez. Peki hakaret karşısında ne yapılacak? Tepki gösterilecek. Bağırıp çağrılacak. Protesto edilecek. Masalara zarar vermeden sıra kapaklarına vurulacak. Şahsın cezalandırılması istenecek. Özür dilemesi istenecek. Yapılmayacak tek şey var: Haberin Devamı Şiddete başvurmak... Hiç öyle bin dereden su getirmeye gerek yok. Alpay Özalan’ın yaptığı yanlıştır. Savunulacak tarafı yoktur.”