Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 13

CHP'Lİ TANRIKULU'NDAN 'ORTAK KOMİSYON' AÇIKLAMASI
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran'ın vefatı nedeniyle üzgün olduğunu söyledi. Tanrıkulu, bu cinayetle hem bir toplumun nasıl çürüdüğünü hem de çocukların nasıl güvensiz ortamda olduğunu gördüklerini kaydetti.

Kendisinin Narin Güran'ın köyüne gittiğini ve kaybolduğu güzergahı izlediğini dile getiren Tanrıkulu, 8 yaşındaki çocuğun dışarıdan müdahale ile kaçırılamayacağı kanaatine vardığını belirtti. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

1317
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 14

"Benden çok daha tecrübeli olan güvenlik makamları, nasıl bunu bilmez, nasıl bunu öngörmez? Nasıl dijital delillere hemen el koymaz? Nasıl muhtemel şüphelileri birbirinden ayırmaz? Neden dijital delillere ulaşılmasını engellemez? Orası askeri havalimanı, her tarafta kamera var. Bu kameraları ben biliyorsam güvenlik güçleri nasıl bilmez, o kameralara nasıl ulaşmaz? Nasıl onların çözümü, 20 gün sonra halen yapılmamış olur?"

Tanrıkulu, cinayet sonrası üç bakanın Narin Güran'ın mezarına giderek suçluların mutlaka bulunacağını ve en ağır şekilde cezalandırılacağını söylemesinin yetmediğini, topluma güven verilmesi gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu, topluma güven vermek adına ortak bir komisyon kurulmasını istedi.

1417
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 15
1517
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 16

ÖNERİLER KABUL EDİLMEDİ
Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

1617