Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 10

AK PARTİLİ YÜKSEL: 'DOĞRU OLMAZ'
Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vefatının 85 milyonun yüreğine kor bir ateş düşürdüğünü söyledi. AK Parti olarak Narin'i katleden kişi ya da kişilerin hak ettikleri cezayı almaları için her şeyi yapacaklarını vurgulayan Yüksel, hukuk çerçevesinde, adalet önünde gerekenin yapılacağını belirtti.

1017
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 11

Bunun, üzerinde siyaset yapılacak bir mesele olmadığını dile getiren Yüksel, "Bi sadece Narin kızımın değil tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren ister bölücü teröristler olsun ister zehir tacirleri ve çeteler olsun isterse de yanındaki yöresindeki vicdan fukaraları olsun bütün canilerle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğizz." dedi.

1117
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 12

Yürütülen soruşturmaya ilişkin Meclis tarafından görüşme yapılmasının doğru olmayacağını belirten Yüksel, yürütülen soruşturmanın da titizlikle devam ettiğini söyledi. Yüksel, "Hadisenin tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması konusunda hepimize sorumluluk düşmekte. Soruşturmanın salahiyetini etkileyecek her türlü olumsuzluklardan kaçınılması gerekmekte." ifadelerini kullandı.

1217
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 13

CHP'Lİ TANRIKULU'NDAN 'ORTAK KOMİSYON' AÇIKLAMASI
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran'ın vefatı nedeniyle üzgün olduğunu söyledi. Tanrıkulu, bu cinayetle hem bir toplumun nasıl çürüdüğünü hem de çocukların nasıl güvensiz ortamda olduğunu gördüklerini kaydetti.

Kendisinin Narin Güran'ın köyüne gittiğini ve kaybolduğu güzergahı izlediğini dile getiren Tanrıkulu, 8 yaşındaki çocuğun dışarıdan müdahale ile kaçırılamayacağı kanaatine vardığını belirtti. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

1317