Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi

Türkiye, Narin cinayetini merak ederken CHP ve DEM Parti süreçle ilgili TBMM'de öneride bulundu. CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu Narin cinayetiyle ilgili ortak bir komisyon kurulması yönünde bir öneride bulundu. Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, yürütülen soruşturmaya ilişkin Meclis tarafından görüşme yapılmasının doğru olmayacağını belirtti.

Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 1

Genel Kurulda Saadet Partisinin "eğitimin genel sorunları", İYİ Parti'nin "çocukların maruz kaldığı sorunlar", DEM Parti ve CHP'nin "Narin Güran cinayeti" hakkındaki grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

117
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 2

"TEK ADALETLİ ÇÖZÜM VAR..."
Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, 20 Eylül'de öğretmenlik mülakat sonuçlarının yanlışlıkla açıklandığını, daha sonra sonuçların Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden kaldırıldığını öne sürdü. Açıklanan sonuçlarda bölgesel farklılıklar olduğunu ifade eden Şahin, bu farklılığın sebebini sordu. Öğretmen atamalarında mülakatın bu şekliyle adaletsizlik yarattığını dile getiren Şahin, "Tek adaletli çözüm var, KPSS puanıyla mülakat puanının aynı verilmesi." dedi.

217
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 3

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin sorunlarını çözmediğini savunan Şahin, öğretmenlerin sorunlarının daha detaylı masaya yatırılmasını istedi.

317
Meclis'te Narin Güran krizi çıktı! Flaş öneri reddedildi - Sayfa 4

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre 2023 yılında mağdur 242 bin 875 çocuk olduğunu, bu çocuklardan yaklaşık 29 bininin cinsel istismar mağduru olduğunu belirtti.

417