Spor
08 Eki 2024 11:33 Son Güncelleme: 08 Eki 2024 11:35

Mbappe Milli Takım'a katılmayı reddetti! Fransa karıştı...

Real Madrid forması giyen Kylian Mbappe, Fransa'nın İsrail ve Belçika ile oynadığı Uluslar Ligi maçlarına katılmayı kabul etmediği için ülkesinde eleştirilerin hedefi haline geldi.

Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe şu sıralar ülkesinde tepkilerin odağındaki tek isim haline geldi.

Fransız yıldız liglere verilen arada Fransa Milli Takımı'na katılmadı. Real Madrid'de istenen etkiyi oyun olarak henüz veremeyen yıldız oyuncu kulüp kariyerine odaklanmak için milli takımın Uluslar Ligi'nde oynayacağı 2 maçın kampına katılmama kararı aldı.

25 Eylül'de kas sakatlığı yaşayan Mbappe Real Madrid ile 1 maç kaçırdıktan sonra (Atletico Madrid) erken dönüş yaptı.

SON MAÇTA OYNADI
Villarreal maçına ilk 11'de başlayan ve 71 dakika sahada kalan Mbappe, Fransa Milli Takımı kampına katılmayacağını açıkladı. Sakatlığı olmamasına rağmen milli takımı Uluslar Ligi'nde oynanacak İsrail ve Belçika maçlarında yalnız bırakacak Mbappe ağır eleştirilerin hedefi oldu.

Fransa'da kaptanlığı sorgulanan Mbappe'nin milli duygulara sahip çıkmadığı yorumlarında bulunuldu.

'GERÇEK KAPTAN GRIEZMANN'
Fransa'nın ünlü spor yorumcularından Fabian Bonnet, Kylian Mbappe için, "Kaptan olarak taraftara, ülkenizin insanlarına açıklayacak bir nedeniniz olmalı ancak Mbappe'nin yok. Gerçek kaptanın Antoine Griezmann olduğu anlaşıldı." dedi.

Fransız futbolcunun efsanelerinden Maxim Bossis ise "Sakatlığın nedeniyle ne kulüp takımında ne de milli takımında oynamayabilirsin. Ama Şampiyonlar Ligi olduğunda yedek kulübesinden oyuna giriyorsan bu bazı şeyleri bulanıklaştırıyor." şeklinde konuştu.