Matild Manukyan'ın evi satılıyor; işte istenen rakam - Sayfa 5

BOMBALI SALDIRIYA UĞRADI

Matild Manukyan 27 Eylül 1995’te Huzur Palas’a girerken bombalı saldırıya uğramıştı. O dönem Manukyan’ın koruması Mehmet Urhan ile şoförü Mehmet Akça hayatını kaybetmişti. Manukyan’ın peş peşe 12 ameliyat geçirdiği saldırı yıllar sonra 2010’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün kumpas davalarından olan Ergenekon Davası’na da konu olmuştu.

512
Matild Manukyan'ın evi satılıyor; işte istenen rakam - Sayfa 6

Matild Manukyan’ın tek mirasçısı oğlu Kerope Çilingir’di. Ancak Muşlu Bekiran Aşireti’ne mensup 36 kişi, Manukyan’ın mirasçısı oldukları iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme bu davayı reddetmişti.

612
Matild Manukyan'ın evi satılıyor; işte istenen rakam - Sayfa 7

Manukyan’ın varisi Kerope Çilingir’e bir dava da kızı Dora Çilingir’den gelmişti. Dora Çilingir, Kerope Çilingir’in evlendiği ve kendisinden 40 yaş küçük üçüncü eşi Neslihan Kahraman’dan şikâyetçi olmuştu. Gerekçesi ise babasının sahte belge ve raporla Neslihan Kahraman ile evlendirildiği iddiasıydı. Mahkeme sürerken Kerope Çilingir Ağustos 2020'de 80 yaşında hayatını kaybetti.

712
Matild Manukyan'ın evi satılıyor; işte istenen rakam - Sayfa 8

Kerope Çilingir’in ölümünün ardından kısa bir süre sonra mahkemeden evliliğin iptali yönünde karar çıktı ve bunun üzerine Matild Manukyan’ın mirası torunları Dora ve İlda Çilingir’e geçti. Kerope Çilingir’in Linda ve Mayk adlı iki çocuğu ise kendisinden önce hayatını kaybetmişti.

812