Marmara Denizi'ndeki çekilme büyük panik yarattı! Depremin habercisi mi?

İstanbul Avcılar'da denizin yaklaşık 15 metre, Tekirdağ'da ise 25 metre çekilmesi bazı çevrelerce bölgede bir deprem aktivitesi olduğu şeklinde yorumlandı. Konuyla ilgili Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı.

Marmara Denizi'ndeki çekilme büyük panik yarattı! Depremin habercisi mi? - Sayfa 1

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Marmara Denizi'nin bazı noktalarda metrelerce çekilmesi, deprem endişesi yarattı.

19
Marmara Denizi'ndeki çekilme büyük panik yarattı! Depremin habercisi mi? - Sayfa 2

"METEOROLOJİK BİR OLAY"

Konuyla ilgili açıklama yapan Kandilli Rasathanesi, "Marmara'da su çekilmesi ile ilgili bilgi notu: Bugün Marmara Denizi'nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınçfarkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır" açıklamasında bulundu.

29
Marmara Denizi'ndeki çekilme büyük panik yarattı! Depremin habercisi mi? - Sayfa 3

AVCILAR'DA DENİZ 15 METRE ÇEKİLDİ

Avcılar'daki Ambarlı Sahili'nde bulunan 'Küçük kumsal' olarak bilenen yaz aylarında denize girilen bölgede deniz çekildi. Deniz yaklaşık 15 metre çekilirken daha önce görünmeyen kayalıklar ortaya çıktı. 

39
Marmara Denizi'ndeki çekilme büyük panik yarattı! Depremin habercisi mi? - Sayfa 4

20 yıldır Avcılar'da oturduğunu belirten Hasan Fener, geçen haftaya kadar sahilden dalga kıranın diğer tarafına yürümenin mümkün olmadığını ancak en az 15 metrelik çekilme ardından sahilde rahatlıkla yürünebildiğini söyledi.

49