Gündem
25 Eyl 2024 10:39 Son Güncelleme: 25 Eyl 2024 10:42

Mansur Yavaş ve Yüksel Arslan arasındaki gerginliğin nedeni ortaya çıktı! ‘Bir bakıma meydan okudu…’

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında, bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın “Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" şeklindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle arasının açıldığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki gerginliğin nedenlerini irdeledi.

Yerel seçimlerden önce "Mansur Yavaş'ı desteklemeliyiz" diyerek İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın CHP yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edilen sözleri tartışma yaratmıştı. Arslan, paylaşımında, "Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Bağımsız milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim" sözleriyle paylaşıma tepki göstermiş ve "Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" demişti. Yavaş'ın çıkışının ardından Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamıştı.

Sözcü yazarı Erkin, iki siyasi arasında da gerilime sebep olan meselenin altında yatanlara ilişkin kulisleri şöyle aktardı:

“Yüksel Arslan yaklaşık iki aydır istifa ettiği İYİ Parti’ye dönmek istiyordu ancak Yavaş buna karşı çıkıyordu. O da Mansur Yavaş’tan bağımsız bir paylaşım yaptı ve tepkisini böyle dile getirdi. Arslan bir bakıma ‘meydan okudu’ değerlendirmeleri yapılıyor.”

Erkin, “Bu arada Mansur Yavaş’ın, bu paylaşımın ardından Arslan’ı aradığı ve ağır konuştuğu yine CHP Genel Merkezi’ni arayıp, o paylaşımdan rahatsız olduğunu dile getirdiği ifade edilenler arasında” diye yazdı.