Yarınki finalin öncesinde Malmö kentindeki Folketspak'ta toplanan bir grup protestocu da Eurovision Şarkı Yarışması'ndan İsrail'in menedilmesini talep etmişti. Protestocular, "Filistin'e özgürlük", "Soykırımcı İsrail", "İsrail'e boykot", "Gazze'de çocuklar öldürülüyor" ve "Soykırımı durdurun" sloganları atmıştı.
İsrail'in yarışmaya katılımına izin verilmesinin 'Batı emperyalizminin ikiyüzlülüğünün bir örneği' olduğunu söyleyen Esaias Yavari isimli eylemci, AA'ya yaptığı açıklamada, "Eurovision'da çalınacak ve çoktan çalınmış olan savaş şarkısından başka bir şey değil - ki bu gerçekten ikiyüzlülüktür; özellikle de Ukrayna'nın işgaliyle Rusya'yı yarışmadan men ettiklerini düşündüğümüzde..." diye konuşmuştu.
İsrail'in yarışmaya katılımının Gazze'de yaşananları 'normalleştirdiğine' dikkat çeken Ulla Norberg isimli eylemci de "Sanki (Filistinlileri) onları öldürmek normalmiş gibi gösteriliyor. Bunun demokrasi olduğunu düşünmüyorum" görüşünü paylaşmıştı.
Eurovision'ın 7 Mayıs'ta yapılan ilk yarı finalde Sırbistan, Portekiz, Slovenya, Ukrayna, Litvanya, Finlandiya, Kıbrıs, Hırvatistan, İrlanda ve Lüksemburg final biletini alan ülkeler olmuştu. 9 Mayıs'taki ikinci yarı final akşamında ise İsrail, Letonya, Avusturya, Hollanda, Norveç, Estonya, Ermenistan, İsviçre, Gürcistan ve Yunanistan finale katılmaya hak kazanmıştı. Hollanda bugün yarışmadan diskalifiye edilirken, Eurovision'ın kazananı bu akşam belli olacak. Davetlilerin Filistin bayrağıyla içeri alınması ise yasak.