Magazin
04 Eki 2024 08:57 Son Güncelleme: 04 Eki 2024 09:27

Mahkeme kararını verdi: Aleyna Tilki zorla getirilecek

Şarkıcı Aleyna Tilki'nin kimlik ve özel bilgilerinin ele geçirilip şantaj yapıldığı iddiasıyla görülen davada, sanık İ.Y.'nin avukatı, Aleyna Tilki ve babası için zorla getirme talep etti. Mahkeme, genç şarkıcının zorla getirilmesine karar verdi.

İbrahim Y.'nin, Aleyna Tilki'nin kişisel bilgilerini ele geçirip sosyal medya üzerinden şantaj yaptığı iddia ediliyor. Bu bilgilerin, yalnızca adli makamlarca ulaşılabilen kişisel veriler, ev adresi ve nüfus kaydı gibi detayları içerdiği belirtiliyor. Aleyna Tilki'nin şikayeti üzerine İ.Y. hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava, Anadolu 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşmaya Aleyna Tilki katılmazken, sanık avukatı, bir önceki celsede de tanıkların bulunmadığını ifade ederek zorla getirme talep etti. Sabah'tan Oğuzhan Uysal'ın haberine göre mahkeme, genç şarkıcının duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

İbrahim Y., hakim karşısında, "Aleyna Tilki'nin kişisel bilgilerinin çalındığını öğrendim. Yardımcı olmak amacıyla mesaj attım" demişti. Ancak, ifadelerindeki çelişkiler dikkat çekmişti. Mahkeme, bir sonraki celsede Aleyna Tilki'nin hazır edilmesini ve şantajla ilgili olarak babası ile asistanının tanık olarak dinlenmesini istedi.