Televizyon
10 Ara 2013 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Mahir, Feride'yi reyting düşünce mi öpüyor?

Karadayı dizisi reyting şampiyonu olmasını öpüşme sahnelerine mi borçlu? Murat Tolga Şen yazıyor.

Karadayı dizisinin yapımcıları işin kolayını buldu. Medya dünyasının en eski ve işe yarayan formülüdür: seks satar! Elbette bizim dizilerde alenen gösterilen bir sevişme sahnesi düşünülemez ama reytingleri arttırmak için karakterleri pek bir öpüştürmeye başladılar bu aralar.

Dün de yine bu öpüşme sahneleri dikkat çekti ve Karadayı, O Ses Türkiye’nin önünde gecenin en çok izleneni oldu.

Bu taktik iyidir, hep işe yarar, öpüşen kadın oyuncunun başka bir popüler oyuncunun eşi olması da insanlara ilginç geliyor olabilir. Karadayı, dürüst mert yumrukların olduğu kadar tutkulu öpüşlerin de dizisi olarak hatırlanacak.

Oyuncular kendini nadasa bırakmalı…

Bade Sualp İşçil, 6 ay önce final yapan 'Kuzey Güney'den sonra setlere 1 yıl ara vereceğini açıklamıştı. Güzel oyuncuya başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ’un oynayacağı, Ocak sonu Star TV’de başlayacak ‘Kurt&Shura’ dizisinden teklif geldi. 4 bölüm oynaması istenen Bade Sualp İşçil bu teklifi geri çevirmiş ve bence çok da iyi yapmış.

Diziden diziye atlayan, sürekli karakter değiştiren oyunculardan sıkıldık açıkçası… Dizi sektörü oldukça geniş ancak özellikle oyuncu seçimlerinde sıkıntı var. Yeni yüzler görmüyor artık izleyici ve magazinleşen oyuncuların inandırma sıkıntısı baş gösteriyor. Pek çok dizi yanlış cast yüzünden seyirciyle bağ kuramıyor, reytingler düşük çıkıyor ve yayından kalkıyor.

Anlamadığım bir şey de dizi oyuncularının hem çalışma şartlarından ölesiye şikayet edip hem de o sezon bir dizi kadrosunda yer bulamayınca bunalıma girmesi… Oyuncu dediğin sinema yapar, tiyatro yapar ve daha başka bir sürü şey… Neden sadece dizi?

Ekonomik sebepleri anlıyorum ama bu ekonomi oyuncunun dizi sistemine bağımlı olmasına yol açmamalı. Dizilerden kazandığı parayla tiyatro açan, sinema filmi çeken bir sürü değerli oyuncumuzu bu tespitin dışında bırakıyorum.

Baksanıza kışın çekilen sinema filmi kalmadı, çünkü oyuncular müsait değil! “Yıl boyunca dizi yap sonra da Kaş’ta 3 ay tatil” formülüyle yaşayanlar kendilerine ihanet ediyorlar.

MURAT TOLGA ŞEN / [email protected]