Ekonomi
13 Eki 2024 12:32 Son Güncelleme: 13 Eki 2024 12:34

Mahfi Eğilmez o karara sert tepki gösterdi! ‘Bilimden uzaklaştıkça…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez, kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık ödeme için kendisine ait sosyal medya hesabından tepki göstererek kredilerden vergi alınamayacağını söyledi.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çekeni ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması oldu.

TEPKİLER PEŞ PEŞE

Buna yönelik sosyal medyada tepkiler sürerken, ekonomistler de bu durumun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez de bu bedelin alınamayacağını belirtti.

MAHFİ EĞİLMEZ: KREDİ KARTLARINDAN VERGİ ALINMAZ

Eğilmez, dün Meclis’e sunulan ve detayları ortaya çıkan düzenlemede kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olanlardan yıllık 750 lira ücret alınmasının yanlış olduğunu açıkladı.

“Borç” üzerinden vergi alınamayacağını belirten Eğilmez, paylaşımında durumu şu şekilde anlattı:

“İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.”