Magazin
03 Mayıs 2011 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

MAGAZİN DÜNYASININ BU AYKİ YILDIZLARI KİMLER OLDU?

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), magazin ve eğlence dünyasının en popüler isimlerini belirlediği aylık medya araştırmasının sonuçları açıklandı

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), magazin ve eğlence dünyasının en popüler isimlerini belirlediği aylık medya araştırmasının sonuçları açıklandı. Kendinden en çok bahsettiren ünlüler listesinde İbrahim Tatlıses, birinciliğini korudu. Nihat Doğan ve Peker Açıkalın ise çıkışlarıyla dikkat çeken isimlerdi. İşte diğer detaylar…

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), medyada yayınlanan her haberi tek tek inceleyerek, eğlence ve sanat dünyasının en medyatik ünlülerini tespit ettiği araştırmasının, Nisan ayı sonuçları açıklandı. 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan haberlerin incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin en çok konuştuğu ünlüler listesinde zirveye yeniden İbrahim Tatlıses yerleşti. Listedeki sürpriz isimler ise dikkat çekiciydi…

İBRAHİM TATLISES YENİDEN ZİRVEDE
14 Mart gecesi, Beyaz TV’deki programının çıkışı sonrasında silahlı saldırıya uğrayan Tatlıses, Mart ayında olduğu gibi Nisan ayında da gündemdeki yerini korudu. Önceki aya göre haber sayısı yüzde 78 oranında düşmesine rağmen, Türkiye’nin en medyatik ünlüleri listesinde zirvedeki yerini koruyan Tatlıses, sağlık durumu ve Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olması konularıyla medyanın yakın markajındaydı. MTM’nin 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı araştırma verilerine göre; Tatlıses toplam 4 bin 963 habere konu edildi. Tatlıses’e televizyon kanalları ise 30 saate yakın yer ayırdı.

HÜLYA AVŞAR ZİRVEDEKİ YERİNİ GERİ ALDI
Aynı araştırma verilerine göre; Nisan ayının en çok konuşulan bir diğer ünlüsü Hülya Avşar oldu. TNT’de yaptığı programıyla sıkça adından söz ettiren Avşar kızı, aşk dedikoduları ve Sadettin Saran’ın arkadaşları tarafından tehdit edildiğini açıklamalarıyla yakın markajdaydı. Uzun bir aradan sonra yeniden magazin dünyasının gözde isimleri arasında üst sıralara yerleşen ünlü sanatçı, ay boyunca 2 bin 205 habere konu edildi.

MAGAZİN DÜNYASININ YENİ FENOMENİ: NİHAT DOĞAN
Nisan ayı raporuna göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran bir diğer isim Survivor’la sürpriz bir çıkış yakalayan Nihat Doğan oldu. Yaptığı her açıklamayla, medyada büyük yankı bulan Doğan, sosyal medyanın da yeni fenomeniydi. Haber sıralamasında, programın yapımcısı Acun Ilıcalı’yı bile geri bırakan Nihat Doğan, ay boyunca 2 bin 140 habere konu edildi.

Yaptığı her programla adından söz ettirmeyi başaran başarılı yapımcı Acun Ilıcalı ise en çok konuşulan ünlüler sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti. Ilıcalı ay boyunca 1.486 habere konu oldu.

Geçtiğimiz ay bir tartışma sırasında kalp krizi geçiren ve tedavi altına alınan usta oyuncu Peker Açıkalın, sevenlerini üzdü. Medyanın da yakın markaja aldığı ünlü oyuncu, ay boyunca 1.418 habere konu edildi.

En çok konuşulan diğer ünlüler ise 1.308 haberle Cem Yılmaz, 1.097 haberle Sezen Aksu ve 1.051 haberle Necati Şaşmaz oldu.

İŞTE NİSAN AYINDA MEDYANIN EN ÇOK KONUŞTUĞU ÜNLÜLER:
1. İbrahim Tatlıses (4.963 haber/yazı)
2. Hülya Avşar (2.205 haber/yazı)
3. Nihat Doğan (2.140 haber/yazı)
4. Acun Ilıcalı (1.486 haber/yazı)
5. Peker Açıkalın (1.418 haber/yazı)
6. Cem Yılmaz (1.308 haber/yazı)
7. Sezen Aksu (1.097 haber/yazı)
8. Necati Şaşmaz (1.051 haber/yazı)
9. Tarkan Tevetoğlu (999 haber/yazı)
10. Seda Sayan (902 haber/yazı)

*MTM Medya Takip Merkezi’nin, Nisan ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.