"LÜKS RESTORANLARDA NE YİYİP HANGİ ŞARABI İÇTİKLERİNİ YAZANLARA İSYAN EDİYORUM"!..İSMAİL KÜÇÜKKAYA HABERTÜRK'E KONUŞTU!..
Akşam'da neleri değiştirecek? Serdar Turgut ve Oray Eğin ile tamam mı devam mı? Karamehmet ile yakınlığı nereden geliyor? Serdar Turgut'un yayın yönetmenliği Akşam'a ne getirdi,ne götürdü?..İşte Küçükkaya'nın ilginç açıklamaları..
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya habertürk.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı.
Gülin Yıldırımkaya: Öncelikle hoş geldiniz İstanbul´a. Ben şahsen Ankara´dan sizi tanıyorum pek çok Ankaralı meslektaşımız da gayet iyi bilir, tanır ama İstanbul medyası sizi pek bilmiyor. Kimdir bu genç yaşında Akşam Gazetesi´nin başına geçen İsmail Küçükkaya?
İsmail Küçükkaya: Ben 1972 doğumluyum, Gazi Üniversitesi´nin Gazetecilik bölümünden mezunum.1991´de Hürriyet Gazetesi´nin Ankara ilavesinde Serdar Turgut ilaveyi yönetirken muhabir olarak mesleğe başladım. Fatih Çekirge Hürriyet´in Ankara temsilcisiydi ve o genç yaşımda beni keşfetti. Gazetecilik refleksimin oluşmasında Fatih Çekirge bir rol model olarak etkili olmuştur. Hürriyet´den Sabah´a transfer olunca oraya bir ekip götürdü, iki yıllık bir muhabir olmama rağmen beni de o ekibin içine dahil etti. Aynı şekilde Star gazetesi kurulurken de Fatih Çekirge ekibin içerisine beni dahil etti ve önemli bir misyon yükledi orada bana. Fakat daha sonra Akşam Gazetesi´nde Ankara´da bir yapılanma arayışı vardı, Mehmet Emin Karamehmet´i o günlerden tanırım. Beni Akşam´ın o günlerdeki yapılandırılması içerisinde göreve davet ettiler, 2000 yılında Akşam´a geçtim köşe yazmaya başladım ama ben muhabirimdir, köşe yazarken bile hep muhabirliğimi sürdürdüm. Akşam´da yazarken SKY TURK televizyonunun temsilciliğini yaptım fakat Akşam Gazetesi´nde 4 yıl önce Ankara temsilciliği görevi boşalınca beni Ankara Temsilciliği´ne getirdiler. 4 yılda orada yine muhabir odaklı, iyi haber kaynaklı gazetecilik anlayışını sürdürdük. Onun da başarılı olduğu anlaşılınca gazetemizin yeni bir değişikliğe ihtiyacı hasıl olunca bizi böyle bir görevlendirmeyle buraya getirdiler.Yani benim asıl gazetecilik hikayem 1991´de Hürriyet gazetesinde başlamıştır, şimdi Akşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak devam ediyor
Gazetede değişiklik hasıl olunca buraya görevlendirdiler dediniz, neden bir değişiklik hasıl oldu ? Neyi değiştireceksiniz Akşam´da?
Şimdi tabii her dönemin kendine özgü dinamikleri vardır, siyaseti de etkiler, ekonomiyi de etkiler, iş dünyasını da etkiler, medyayı da etkiler o değişiklikler. Türkiye´de büyük bir tıkanma yaşanıyor, her kademede kriz ve kaotik bir ortam söz konusu şu anda. Türkiye´de siyaset büyük bir gerilim altında yapılıyor. Siyasi kriz AK Parti iktidara geldiği günden beri devletin tepesinde adı konmuş ya da konmamış, gizli veya açık büyük ve derin bir mücadele yaşanıyor. Yani sonuçta iktidara büyük bir kuşkuyla bakıyor devletin kimi kuruluşları ama onlar da halktan yüksek oranlarda oy alıyorlar. Bu aslında ciddi bir krizdir yani ama krizlerin yönetilmesi gerekir, değişim süreçlerinin de yönetilmesi gerekir. Bu süreçler çok kendine özgü bir takım tercihlerin yapılmasını zorunlu kılar. Serdar Turgut´un Genel Yayın Yönetmenliği döneminde gazete kendine özgü bir kimlik ve kişilik arayışındaydı, bu gazetenin yayın politikasına da yansıyordu ama ülkenin genel durumuyla da ilgili olarak bakıldığı zaman başka bir yayın politikasını zorunlu kılıyordu. Çünkü toplumsal kutuplaşma yüksek, medyada kutuplaşma yüksek, insanlar yeni bir mecra arıyorlar. Yani Doğan Grubu medyasıyla hükümete yakın `yandaş medya´ denilen medya arasında insanlar sıkışmış durumdalar ve gazeteye güven duymuyor vatandaşlar. Gazetecilik güven işidir, gazeteye güven duymayınca gazeteciliğe dair ciddi bir darbe iniyor. D