Dünya
06 Eki 2024 21:17 Son Güncelleme: 06 Eki 2024 21:37

Lübnan'dan misilleme saldırısı! Askerlerin başına roket yağdı

Hizbullah, İsrailli askerlerin toplandığı Kfar Jaladi'deki kuzey yerleşimindeki bir hedefin roket yağmuruna tutulduğunu duyurdu.

Hizbullah, İsrailli askerlerin toplandığı Kfar Jaladi'deki kuzey yerleşimindeki bir hedefin roket yağmuruna tutulduğunu duyurdu.

İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırıları ile kan gölüne dönen Orta Doğu'da, İran'ın 100'lerce füze ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısı ile büyük bir savaşa kapı aralandı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sayısız katliam gerçekleştiren işgalci İsrail güçleri, önce siber saldırılar, ardından hava ve kara harekatları düzenlediği Lübnan'ı işgal projesini devreye soktu. Başta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olmak üzere sayısı binleri aşan ölüme yol açtı. Hizbullah ise, İsrail'in saldırılarına roketlerle karşılık verdi.

EN AZ 25 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine saldırılarına ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun 30 Eylül'den bu yana en az 25 subay ve askerinin yapılan saldırılarda hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 130 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, İsrail'in, kayıplarının bir kısmını itiraf ettiği belirtilerek, "Önümüzdeki günlerde halkından sakladığı şeyler ortaya çıkacak" ifadesi kullanıldı.

LÜBNAN'DA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyonlar Merkezinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamaya göre, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye, Bekaa, Baalbek Hirmil, Cebel Lübnan'a dün düzenlediği hava saldırıları sonucu 23 kişi hayatını kaybetti, 93 kişi yaralandı.

İsrail’in Lübnan’a 23 Eylül’de başlattığı saldırılarda şu ana kadar 1204 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 411 kişi yaralandı. Lübnan resmi kaynaklarına göre İsrail'in saldırıları nedeniyle 1 milyon 200 binden fazla kişi yerinden oldu.