26 Ara 2017 12:42 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:53

Limak iki yeni sektörü radarına aldı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, 2018’de madencilik ve savunma sanayi sektörlerinde yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin en önemli altyapı yatırım şirketlerinden Limak, 2018 yılında da iddialı olmak istiyor. 2017 yılını değerlendiren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2018'den beklentileri, hayata geçirecekleri yatırımlar ve odaklanacakları projeler hakkında bilgi verdi. Özdemir, 2017'nin son dönemlerinde finansal piyasalarda yaşanan olumsuz performansın, Türkiye'nin ekonomik ve finansal temellerini tam olarak yansıtmadığını vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:

TL İÇİN DAHA GÜÇLÜ BİR YIL

"TL'nin 2018'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) atacağı güçlü adımlar ve yüksek büyüme performansı çerçevesinde daha istikrarlı bir seyir izlemesini bekliyoruz. Dolar/TL'nin özellikle gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz politikalarına ve politik gelişmelere bağlı olarak zaman zaman dalgalanma gösterebileceğini düşünsek de kurun 3,65-3,80 bandında bir seyir göstermesini bekliyoruz. Avro/TL'nin ise 4,35-4,60 bandında olabileceğini düşünüyoruz. Türkiye varlıklarının, tarihsel olarak ve benzer ülkelere göre düşük değerlemeleri ile ülkemizin güçlü ekonomik performansı göz önüne alındığında yatırımcılar açısından cazip fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda, BIST 100'de önemli bir yukarı yönlü potansiyel olduğunu düşünüyoruz."

İKİ YENİ SEKTÖRE YEŞİL IŞIK

Nihat Özdemir, Limak Grubu olarak, stratejik planları ve risk değerlendirmeleri çerçevesinde, faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde büyümeye, kapasite artırımlarına ve yeni yatırımlara devam etmeyi planladıklarını belirterek, "2018 için geçmiş yıllarda olduğu gibi yüzde 20'lik bir büyüme öngörüyoruz." dedi. Gelecek yıl faaliyet gösterdikleri mevcut sektörlerin yanı sıra madencilik ve savunma sanayide de yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi istedikleri bilgisini veren Özdemir, "Bu sektörlerde önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Nitekim, 2017 yılında bunun hazırlıklarını tamamladık ve gerekli altyapıyı oluşturduk." şeklinde konuştu. Kuveyt'in kendileri için oldukça önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:

HİNDİSTAN’A İLGİ GÖSTERİYORUZ

"Bu kapsamda Kuveyt'te yeni inşaat ve altyapı ihalelerini yakından takip ediyoruz. Benzer şekilde, Rusya pazarına büyük önem veriyoruz. Bu yıl Rostov Havalimanı inşaatını tamamladık. 2018'de Rusya pazarında Volgograd Havalimanı terminal binası ve Ufa otoyol projesi inşaatlarına devam edeceğiz. Rusya'da yeni inşaat projelerini yakından takip ediyoruz. Ayrıca, geçen yıl Ukrayna'da başladığımız metro projemize 2018'de daha çok odaklanacağız. Üsküp'te bina yatırımları, AVM ve konutla ilgili kompleks yapmaya yönelik yatırımımız başladı. İnşaat sektöründe yurt içi ve yurt dışında önemli projeleri takip etmeye devam ediyoruz. Özellikle Hindistan'daki inşaat projelerine yakın ilgi gösteriyoruz."

ENERJİDE POTANSİYEL VAR

Faaliyet gösterdikleri sektörlerden enerjide önemli bir potansiyel olduğunu anlatan Özdemir, bu kapsamda, yeni projeler ve satın almalar yoluyla enerji üretimindeki portföylerini büyüterek 5 bin megawattlık bir kurulu güce ulaşmayı planladıklarını ifade etti. Özdemir, enerji üretim portföylerinin çeşitliliğini daha da artırmak için rüzgar ve güneş santralleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekti. Bu ay içinde Isparta Gönen'de yatırımını tamamladıkları güneş santralinin üretime başladığına işaret eden Özdemir, "Gelecek yıl Aydın'da jeotermal ve Konya'da güneş santrali yatırımlarımızı devreye alacağız." dedi.