Küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı! - Sayfa 5

Pelin Batu: Daha yazacağımız çok fazla şiir, gideceğimiz çok konser, oynayacağımız çok oyun vardı...

Konuşma yapan bir diğer isim ise Pelin Batu oldu. "İskender'le birbirimize karıcım-kocacım derdik. Aklımzıca evlilik kurumuyla alay ediyorduk" diyen Batu, "Bir gün İskender'i babamla tanıştırdım. 'Merak etmeyin ben kızınıza bir şey yapmam. Ben eş cinselim' dedi. Güya babamı rahatlattı. Ondan sonra birlikte nice filmde oynadık, pek çok hayal kurduk. Pek çok şiir hayal ettik, ülkeler hayal ettik. Onunla hep oturduğumuzda hayal ediyorduk. Rock konserlerinde dans ederken de daha yazacağımız çok fazla şiir, gideceğimiz çok konser, oynayacağımız çok oyun vardı. Çok zor geliyor. Onu oradayken sinirlendirmek istemiyorum. Eminim bu konuşmalardan çok sıkılıyordur. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

57
Küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı! - Sayfa 6

Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş ise şairin ardından şunları söyledi:

“En son geçen kış Bodrum'da birlikteydik. Şiiri kalıcıdır. Okuduğum kadarıyla Nazım'ın bir başka çizgisini sürdüren bir şairimizdi. Bence küçük İskender, kimlik savunmasıyla bilinen bir insandı. Toplumsala uzak olmayan bir insandı. Söz uçar yazı kalır. İskender aramızdan ayrıldı ama şiirleri ve eserleriyle aramızda yaşayacaktır. Kendisine toplum olarak teşekkür borçluyuz.”

67
Küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı! - Sayfa 7

Küçük İskender’in cenazesi törenin ardından Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

77