Radar Hattı
30 Tem 2009 17:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:49

"KRİZ BAHANE",KARAR ŞAHANE!..MUHABİRİ İŞTEN ÇIKARIP ÜÇ MUHABİR ALAN RADİKAL'E MAHKEMEDEN MAHKUMİYET!..

Bakırköy 10. İş Mahkemesi, Radikal gazetesinin "ekonomik kriz var" deyip işten çıkardığı gazeteciyi haklı buldu ve işe iadesine karar verdi.


Radikal'in ocakta işten çıkardığı muhabiri, yargıya başvurarak hakkını aradı. Davayla ilgili bilirkişi raporu, "her ne kadar Radikal gazetesi zarar ediyor görünse de", bağlı olduğu Doğan Gazetecilik ve ona hizmet veren Milliyet Haber Ajansı şirketlerinin 2007'de ve 2008'de kâr ettiğini saptadı.


"Radikal muhabiri işten çıkarıp üç muhabir aldı"


Bilirkişi raporunda, gazetenin muhabiri işten çıkardıktan sonra, üç muhabiri işe aldığı bilgisi, dolayısıyla "iş sözleşmesinin geçerli nedenle feshedildiğinin işverence kanıtlanamadığı" saptaması da yer aldı.


Mahkeme, bu rapor doğrultusunda, 10 Temmuz'da, gazetecinin işe iadesine karar verdi. Doğan grubu, davayı temyiz ederek Yargıtay'a taşıdı.


bianet'in görüştüğü gazetecinin avukatı Rana Yılmaz, "Radikal zaten uzun süredir zarar eden bir gazete. Ama bağlı olduğu şirket kârda. Zaten yeni gazetecileri de işe alıyor. Bilirkişiler bu durumu gazetenin 2007'de 40 kişiyi işten çıkardığı zaman da saptamıştı" diyor.


Tolga Korkut/Bianet