Kredi kartına ‘vergi’de yeni formül ortaya çıktı! Teklif Şimşek’in masasında: 10 bin lira alınsın…

AK Parti’nin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Genel Merkezde gerçekleştirdiği istişare toplantısında, kredi kartı limiti üzerinden alınması planlanan “savunma payı” için yeni formül ortaya atıldı. AK Partili milletvekilleri kademeli sistem önerdi. Bakan Mehmet Şimşek'e sunulan yeni teklifte “10 bin lira alınsın ya da kademeli pay olsun” detayı dikkat çekti.

Kredi kartına ‘vergi’de yeni formül ortaya çıktı! Teklif Şimşek’in masasında: 10 bin lira alınsın… - Sayfa 1

Kredi kartlarında 100 bin lira limiti olanlardan 750 liralık vergi kesintisi yapılacağı bir anda kamuoyunda gündem olmuştu. Bazı vatandaşlar desteklese de genel olarak eleştiri yağmuruna tutuldu. Hatta bazı kart kullanıcıları bankalarıyla iletişime geçip limitini 99 bin liraya düşürmüştü. Tepki çeken tasarının ardından AK Parti'den geri adım geldi. Teklif 2 aylığına rafa kaldırıldı. AK Partili vekiller de yeni formül için arayışa geçti.

110
Kredi kartına ‘vergi’de yeni formül ortaya çıktı! Teklif Şimşek’in masasında: 10 bin lira alınsın… - Sayfa 2

AK Parti yeni seri istişare toplantılarına başladı. İlk toplantı dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Genel Merkezde gerçekleştirildi.

210
Kredi kartına ‘vergi’de yeni formül ortaya çıktı! Teklif Şimşek’in masasında: 10 bin lira alınsın… - Sayfa 3

EN ÇOK SORUNLAR TARTIŞILDI

Edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, mevcut ekonomi politikasını değerlendirerek, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Genel Merkez yöneticilerinin sorularını cevapladı. Milletvekilleri Şimşek’e sahada en çok karşılaştıkları sorunları iletti.

310
Kredi kartına ‘vergi’de yeni formül ortaya çıktı! Teklif Şimşek’in masasında: 10 bin lira alınsın… - Sayfa 4

VATANDAŞ 'ADALET' İSTİYOR

‘Vergi adaleti’ konusunda vatandaşın kaygıları olduğu, sahadan en çok bu yönde şikâyetler geldiği Bakan Şimşek’e iletilirken, vatandaşın vergilendirmede ‘gerçekçi ve adaletli bir sistem’ istediği vurgulandı.

410