Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 9

METABOLİZMA ÜZERİNDE BÜYÜK ETKİLERE SAHİP

Bazı araştırmalar, kinoa yemenin metabolizma üzerinde büyük etkilere sahip olduğunu gösteriyor. 40 yaşlı yetişkinde yapılan 2020 tarihli bir araştırma, katılımcıların 28 gün boyunca 15 gram kinoa unu ile yapılmış bisküvi yemeleri üzerine yapıldı. Çalışmanın sonunda, bu bisküvileri tüketen katılımcıların, buğday bazı bisküvileri yiyenlere oranla LDL (kötü) kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli bir düşüş tespit edildi. Ayrıca kinoa tüketmenin kan şekeri regülasyon, vücut ağırlığı ve trigliserit seviyelerinde olumlu değişmeler yaşandığı da gözlenenler arasında yerini aldı. Aşırı kilolu ve obezitesi olan 50 kişiyi içeren bir 2017 araştırması, katılımcıların 12 hafta boyunca günde 50 gram kinoa tüketmesini sağladı. Araştırmanın sonunda kinoa tüketen grupta trigliserit seviyelerinde önemli düşüşler ortaya çıktı.

911
Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 10

KİNOA NASIL PİŞİRİLİR?

15-20 dakika gibi kısa bir sürede yemeye hazır gelen kinoa, birçok versiyon ile sofralarınızda yerini alabilir. Pişirmek için;

1 su bardağı kinoayı ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek iyice durulayın.

Bir tencereye 2 su bardağı kaynamış suyu ve bir tutam tuz ile birlikte durulanmış kinoayı ekleyin.

15-20 dakika boyunca birlikte pişirin.

1011
Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 11

Suyunu içine çekmiş ve kabaran bir görüntüye sahip olduğunda kinoa pişmiş demektir. Kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar birçok tarifte bu haşlanmış kinoayı kullanabilirsiniz. Çeşitli salatalar veya kısır tariflerinde istediğinize göre zenginleştirebilmeniz mümkündür. Örneğin; ızgara tavuk ile bir araya getirerek bir akşam yemeği, beyaz peynir ekleyerek bir kahvaltı haline getirebilirsiniz. İstediğiniz soslarla zenginleştirebilir, eşsiz bir tada sahip menü oluşturabilirsiniz.

1111