Konut krizi sürüyor: "Ev sahipleri 2 Temmuz’u bekliyor" - Sayfa 3

"EV ARAYAN ÇOK, KİRALIK YOK"

İSTOÇ İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, her bölgenin belli bir kira skalası olduğunu ve kira fiyatlarını bölge, binanın yaşı ve sosyal donatılarda otopark, yüzme havuzu ve peyzajın etkilediğini söyledi.

312
Konut krizi sürüyor: "Ev sahipleri 2 Temmuz’u bekliyor" - Sayfa 4

İstanbul için ortalama tek bir rakam söylemenin doğru olmayacağını dile getiren Araç, "Örneğin Bağcılar’da iki artı bir daire 15 bin TL’yse, Halkalı’da 35 bin, Etiler’de 50 bin TL. Kanlıca’da 70 bin TL, Bebek’te ise manzaralı bir daire 180 bin TL. Her bölgenin bir değeri var" dedi.

412
Konut krizi sürüyor: "Ev sahipleri 2 Temmuz’u bekliyor" - Sayfa 5

Mülk sahiplerinin şu anda yüzde 25 kira sınırının kalkmasını beklediğini dile getiren Şenay Araç, "Bir dairesi olan da 16 dairesi olan ev sahipleri de 2 Temmuz’u bekliyor evlerini kiraya vermek için. Evlerini boş tutan, kiraya vermeyen çok fazla mülk sahibi var. 2 Temmuz’dan sonra piyasaya kesin yeni daireler çıkacaktır. Piyasada fiyatlar yeni dairelerin arza girmesine göre şekillenecek, artış yönünde yukarıya gidebilir" değerlendirmesinde bulundu.

512
Konut krizi sürüyor: "Ev sahipleri 2 Temmuz’u bekliyor" - Sayfa 6

Fiyatların geçen ay yüzde 10 geriye gittiğini, ancak şu anda kiralama sezonu olmasıyla yüzde 10’un geri alındığını belirten Araç, "Şu anda kiralık yok. Çok fazla kiralık ev arayan var ancak kiralanacak ev yok" diye konuştu.

612