Konut fiyatları artar mı? Uzmanlardan en çok merak edilen konu hakkında uyarı! - Sayfa 2

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da dünkü Enflasyon Raporu sunumunda, kira enflasyonunda soğuma görüldüğünü ve fiyat artışlarının eskisi kadar yüksek olmadığını söyledi.

28
Konut fiyatları artar mı? Uzmanlardan en çok merak edilen konu hakkında uyarı! - Sayfa 3

TCMB Başkan Yardımcısı Hatice Karahan ise dünkü sunum sonrasında, kira enflasyonuna yönelik üç öncü göstergeyi takip ettiklerini belirterek, şunlar söyledi:

38
Konut fiyatları artar mı? Uzmanlardan en çok merak edilen konu hakkında uyarı! - Sayfa 4

“Üç öncü göstergeyi takip ediyoruz. Bunlardan birisi kiralık ilanların takip edildiği online platformlardan elde ettiğimiz veriler. Diğeri konut kredisi değerleme raporlarındaki emsal niteliğindeki konut birim fiyatları. Diğeri de perakende ödeme sistemimizden elde ettiğimiz kira ödemeleri verileri. Öncü göstergeler bize kira enflasyonunda düşüş sinyalleri olduğunu gösteriyor."

48
Konut fiyatları artar mı? Uzmanlardan en çok merak edilen konu hakkında uyarı! - Sayfa 5

NTV’ye konuşan Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi de kiralık konutlardaki fiyat artışlarının soğuduğunu belirterek, "İstanbul kira ortalamasını alırsak 100 metrekare kira ortalaması 20 bin TL idi. 20 bin TL'nin kira zamları uygulanırsa 33 bin lira civarına çıkması lazım. Şu anda aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında." dedi.

58