Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı! ‘Asgari ücret’ detayı…

Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Hükümetin hesabı net" diyerek duyurdu ve oranları tek tek açıkladı.

Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı! ‘Asgari ücret’ detayı… - Sayfa 1

TÜİK mayıs ayı enflasyon rakamlarını 3 Haziran'da açıklayacak. Enflasyonda zirvenin beklendiği mayıs ayı enflasyon farkının belli olmasıyla zamlarda da yeni hesaplamalar yapılacak. Emeklisinden asgari ücretlisine herkes Temmuz ayında zam beklerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir yorum geldi.

117
Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı! ‘Asgari ücret’ detayı… - Sayfa 2

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Erdusun, "Hükümetin hesabı net" dedi. Emekli aylıklarına yapılacak zam oranının memur emeklileri için yüzde 20, SSK Bağkur emeklileri için ise yüzde 20 bandında olacağını söyledi. En düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması formülünün ise yanlış olduğunu belirtti.

217
Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı! ‘Asgari ücret’ detayı… - Sayfa 3

Sözcü TV yayınına katılan Erdursun şu ifadeleri kullandı:

317
Kök maaş ve emekli zammında hesap ortaya çıktı! ‘Asgari ücret’ detayı… - Sayfa 4

"Şimdi emekli aylıklarına yüzde 20, SSK ve Bağ-Kur'a ise yüzde 25-26 oranında bir artış yapılacak. Bu oranlar, 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı temel alınarak belirlenecek. Memurlar, toplu sözleşmeyle peşinen yüzde 15'lik bir artış aldıkları için bu oran çıkartılacak ve ikinci 6 aylık toplu sözleşme zammı olan yüzde 10 buna ilave edilecek. Bu nedenle, SSK ve Bağ-Kur'a yapılan artışların 5 puan düşüğü memur ve memur emeklilerine verilecek."

417