Kızıl Milyarder'in serveti paylaşılamıyor! Ünlü petrolcünün evlatları birbirine düştü

Sovyet coğrafyasındaki çalışmaları nedeniyle 'Kızıl Milyarder' lakabıyla anılan petrol girişimcisi PET Holding Kurucu Başkanı Prof. Dr. Güntekin Köksal'ın Güntekin Köksal'ın iki yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından çocukları arasında paylaşılamayan mirası mahkemelik oldu.

Kızıl Milyarder'in serveti paylaşılamıyor! Ünlü petrolcünün evlatları birbirine düştü - Sayfa 1

Eski Sovyetler Birliği'ne mümessillik, müşavirlik ve mühendislik hizmetleri ile giren ilk özel Türk şirketi ve Kuzey Irak'ta petrol çıkaran ilk Türk şirketi olma özelliğini taşıyan PET Holding'in patronu Güntekin Köksal, 2022 yılında 91 yaşında vefat etti.

118
Kızıl Milyarder'in serveti paylaşılamıyor! Ünlü petrolcünün evlatları birbirine düştü - Sayfa 2

1974'ten itibaren 10 yıl boyunca Rusya, Almanya, Amerika ve Japonya'dan birçok firmanın temsilciliğini yapan Köksal, 1990'da kurduğu PER-OİL şirketi Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Yemen ve Kuzey Irak'ta petrol arama ve üretim faaliyetlerinde bulundu. Bu nedenle 'Kızıl Milyarder' lakabıyla anılmaya başladı.

218
Kızıl Milyarder'in serveti paylaşılamıyor! Ünlü petrolcünün evlatları birbirine düştü - Sayfa 3

ALDIĞI YALILAR, TEKNELER ÇOK KONUŞULMUŞTU

Güntekin Köksal'ın bir dönem satın aldığı İstanbul Boğazı'ndaki yalılar çok konuşulmuştu.

318
Kızıl Milyarder'in serveti paylaşılamıyor! Ünlü petrolcünün evlatları birbirine düştü - Sayfa 4

2010'da Sarıyer'de Padişah Abdülmecit'in oğluna yaptırdığı yalıyı alan Köksal, 2015'te ise bu yalının hemen yan tarafındaki komşu yalıyı satın almış, iki yalıya toplam 12 milyon dolar harcadığını açıklamıştı.

418