08 Mayıs 2012 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

KİTAP SATIŞINDA ORHAN PAMUK'U GEÇEN SİNAN YAĞMUR KİM? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Sinan Yağmur, FORBES Türkiye'nin "En Çok Kazanan Yazarlar" listesinde Orhan Pamuk'u solladı..

FORBES Türkiye'nin 2011 satış verilerliyle oluşturduğu "En Çok Kazanan Yazarlar" listesi derginin Mayıs sayısında açıklandı. Türkiye'nin en çok kazanan 20 yazarı, 2011'i 68,7 milyon lira ciro ve 11 milyon lira telif geliriyle kapattı. İlk üç sırada Ayşe Kulin, Elif Şafak ve İskender Pala var.

Adını ilk kez geçen yıl en çok kazanan yazarlar arasına yazdıran "Aşkın Gözyaşları" beşlemesinin yazarı Sinan Yağmur, 2011'de serinin ilk üç kitabıyla birden 200 bin sınırını aştı. Sinan Yağmur 820 bin adetlik toplam baskı adedi ve yarattığı 8,5 milyon liralık ciroyla 2011'in en çok satan ve ciro yaratan yazarı unvanını ele geçirdi. Buna rağmen Yağmur, 851 bin liralık telif geliriyle en çok kazanan beşinci yazar oldu. 'Atilla Güner'le Akşam Postası' programına canlı yayınla bağlanan Sinan Yağmur hayatını ve kitaplarını RS FM'e anlattı..

Sinan Yağmur: 21 yıl öğretmenlik yaptım. En son Naciye Mumcuoğlu Lisesi'nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniydim. Ülkemizde ve Avrupa'da sürekli davetler alıyorum. Hergün bir veya iki şehre gidiyorum. Gittiğim yerlerdeki cezaevlerinde, okullarda,huzurevlerinde ve üniversitelerde yüreklerindeki yangınlara Hz.Mevlana'nın ümit mesajını bekleyen, Şems'in ışığında ve aydınlığında sol yanlarının üşüyen taraflarını ısıtmak isteyen gönül insanlarıyla buluşabilmek için, yani yoğunluktan çok sevdiğim hayatımın aşkı diyebildiğim öğretmenlikten, içim kan ağlayarak ayrılmak zorunda kaldım..

Gördüğüm bir rüya ile 84 yılında Konya'da okumaya karar verdim. Hz. Mevlana'nın rüyamda verdiği mesajına ve sözlerine sadık kalmak amacıyla tasavvufla ilgili araştırmalar,tahliler ve sentezler neticesinde aklımda ve hayalimde olmayan bir başarıya kavuştum.. 2004 yılına kadar hiçbir zaman yazar olmayı ve kitap yazmayı düşünmedim. İnsanlar Hz. Mevlana'yı doğru bilmez, eksik ve yanlış tanır,tanıtırken ben 20 yılımı onun hayatı,felsefesi ve eserleri konusunda Afganistan,İran, Suriye başta olmak üzere Arabistan ve Türkiye'deki birçok kaynak ve kitaplardan araştırma yapmış bir Mevlevi kalem olarak susmanın, insanlara Hz.Mevlana ile Şems ile buluşturamamanın vebalini kaldıramam düşüncesiyle bir dostumun uyarısıyla ilk kitabımı yazdım..

Kitaplarını yazdığınız şahsiyetlerin hayatları ve yazgıları sizin kaleminize de yansıyor.'Aşkın gözyaşları Şems''i Türkiye'de hatırı sayılır ismi büyük olan hiçbir yayınevi gitmeme rağmen hiçbiri kabul edip ve ilgilenmedi, Sinan Yağmur'un yüzüne bile bakmadılar. Eski kitaplarımı çıkaran yayınevleri de aynı şekilde bir kere kapağı bir sayfa açsalardı, bir satır okusalardı demekki basiretleri kapanmış, demekki yazgısı buymuş. Şems nasıl zamanıda anlaşılmadı, 8 asır sonra insanlar Şemsi tanımış ve anlamışsa onun kitabıda böyle bir kaderle karşılaşacaktı diye düşünüp bunu hayra yorup 'Aşkın gözyaşları Şems'' kitabıyla Bismillah dedik ve bugünlere ulaştık..


MEDYARADAR- ÖZEL