"kırca İle Dündar'ın Yüzük Sınavı!..." Keskin Kalem Televizyon Dünyasının İki Önemli İsmi Arasındaki

Kırca ile Dündar'ın Yüzük Sınavı

İkisi de televizyon dünyamızın efsane isimleri arasında önemli bir yere sahip oldular. Şöhretleriyle belleklerde sıra dışı yerler edindiler. Ancak gün geldi işlerinin önüne özel hayatları geçiverdi. İkisinin ortak özelliği geçmişte birlikte çalışmış olmalarıydı, ailece tanışırlardı. Diğer bir özellikleri medyada aileleriyle birlikteyken, yani eşleri ve çocuklarıyla hemen hiç görünmemiş olmalarıydı. Sözünü ettiğimiz anchorman'ler Ali Kırca ile Can Dündar.

Toplum onları örnek aile babası sanıyordu. Ne zaman kaçamakları görüntülendi, basına yansıdı o zamana dek bilinen imajları da alt-üst oluverdi. Haberleriyle başkalarının yaşamlarını etkileyen hatta değiştiren bu iki ünlü gazetecinin hayatları biranda değişiverdi.

Ali Kırca ve Can Dündar, eşlerini aldatan erkekler listesine adlarını yazdırdıktan sonra yuvalarının akıbeti merak ediliyordu.

60'ını aşkın yaşına karşın ünlü haber spikeri Ali Kırca'nın 4 yıl önce bir otel odasında kendisinden onlarca yaş çok genç bir kadınla sevişme görüntüleri internet ortamında dolaşıma açılınca medya dünyası bu skandalla çalkalandı. Kırca o dönem ATV Ana Haberi sunuyor, Sabah gazetesinde yazıyordu. Apar topar tatile çıktı, yazılarına ara verdi. Medyaya dönüşü aylar aldı. Eşi ve 2 oğluyla bugüne dek neredeyse hiç görüntülenmemiş olan Ali Kırca'nın genç bir kızla sevişme görüntülerinin ortaya çıkmasının sonrasında gözler parmağına çevrilmişti. Kırca evlilik yüzüğü parmağında ekranlara arzı endam etti. İstanbul'un ve İstanbul'la bağlantılı sayfiye kentlerinin heyecan verici dedikodularında başrolü oynayan Ali Kırca o gün bugündür parmağında yüzüğü aile babası imajıyla Türkiye'nin huzurunda her akşam evlere konuk olmaya devam ediyor.

Bugüne kadar topluma mal olmuş ünlü isimlerin özel yaşam alanı içinde sayılacak konuları ekranlarına taşımış olan Ali Kırca'nın hiçbir şey olmamış gibi davranması yadırganırken, o yaşadıklarını gündeme getirmekten hep kaçındı. Sadece yakın çevresine "kıskanç bir sevgilinin kurbanıyım" dedi. Avukatı kaçamağın görüntülerini yayınlayan internet sitelerini kapattırmak için mahkeme koridorlarında günler süren bir mücadeleye girişti. Adalet, Kırca'yı mağdur eden sevişme görüntülerinden toplumu haberdar eden Vatan gazetesinin haberinin ardından süratle devreye girmişti.

Kaçamağıyla gündeme gelen diğer gazeteci ise haber kanalı NTV'nin anchormanlerinden ve Milliyet gazetesi yazarı, belgesel yapımcısı Can Dündar oldu.

Eşine olan aşkını her fırsatta dile getiren, 'romantik', 'sadık', 'güvenilir' gazeteci-yazar Can Dündar, İstanbul'da Bebek açıklarında esmer bir güzelle öpüşürken objektiflere yakalandı.

Dündar geçen yıl sonbaharda tıpkı Ali Kırca gibi kendisinden onlarca yaş küçük bir bayanla yakalanmıştı. Romantik gazeteci bir teknede kaçamak yaptığı genç sevgilisiyle öpüşürken fotoğraflanmıştı.

19 yıldır meslektaşı Dilek Dündar ile evli ve bir çocuk babası olan usta gazeteci geçen yıl Eylül ayında yanında esmer genç bir kızla Boğaz'da çalışan deniz taksilerden birinde öpüşürken Habertürk gazetesi muhabirince görüntülenmişti.

Yazılarında sürekli eşine duyduğu aşktan bahseden Dündar'ın bir kadınla yaptığı kaçamağın ardından Milliyet gazetesindeki köşesinde yazmaya bir süre ara verdi. Ne yapıp ettiyse araya hatırı sayılır dostlar girdiyse de Can Dündar yuvasında kopan kasırgayı dindiremedi.

Başarılı gazeteci Habertürk'te yayınlanan haber üzerine, internetteki sitesinden 18 Eylül 2009'da, "Her kararın bir faturası olur. Ben de kendi kararımın faturasını ödeyeceğim. Yeter ki sadece bana ödetilsin. Net'te konuya ilişkin geyik çeviren çoluk çocuğun aşina olduğu bir "kaçamak" değil bu: Birini sevdim. Ve –suçsa bu- hesabını, vermem gereken tek kişiye, eşime verdim. Hem de haber çıkmadan önce... Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Bugüne dek, arkasında duramayacağım hiçbir şey yapmadım. Bu, benim hayatım. Hatasını da, sevabını da üstlenmeye hazırım." diyerek kısa bir açıklama yapmıştı.

Dündar, kendisi gibi kaçamağıyla yakalanan Ali Kırca gibi yapmadı. Eşini aldatmasının sonrasında parmağındaki evlilik yüzüğünü çıkarttı.


KESKİN KALEM