Gündem
23 Mar 2009 10:59 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:36

KİM DEMİŞ AK PARTİ DENİZ FENERİ'NDE KILINI KIPIRDATMIYOR DİYE?..YALAN,VALLAHİ YALAN!..İŞTE İSPATI!..

Türkiye Deniz Feneri soruşturmasını beklerken Kanal 7 televizyonu yöneticilerinin talebi üzerine Cumhuriyet Gazetesi haber editörlerinden Aykut Küçükkaya'nın skandal ile ilgili kitabına soruşturma açıldı...

KANAL 7 DENİZ FENERİ KİTABINI TOPLATMAK İSTİYOR


Kanal 7 televizyonu yöneticilerinin talebi üzerine Cumhuriyet gazetesi Haber Merkezi editörlerinden Aykut Küçükkaya'ya, "Deniz Feneri" yolsuzluğunu ele aldığı "Yüzyılın Yolsuzluk Oyunu" kitabından dolayı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "yayın yoluyla hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla soruşturma açıldı.


Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasında "Türkiye'de asıl suçu işleyenler" suçlamasının yapıldığı Kanal 7 televizyonu yöneticileri, avukatları aracılığıyla gazeteci-yazar Aykut Küçükkaya'nın kaleme aldığı kitabın toplatılması talebinde de bulundular.


Kanal 7 yöneticilerinin başvuru dilekçesinde, Alman yargısına yönelik "Delillerin ortaya konduğu, tartışıldığı ve gerçeğin bu şekilde ortaya çıktığı bir yargılama yapılmamıştır" suçlaması ise dikkat çekti.


Yeni Dünya İletişim AŞ (Kanal 7) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kanal 7 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ve Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan'ın avukatları Osman Ergin ve Yusuf Atalay tarafından Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na yazılan şikâyet dilekçesinde, Aykut Küçükkaya hakkında yayın yoluyla hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eylemlerine uyan TCK maddeleriyle cezalandırılmaları için "kamu davası açılması" ve "kitabın toplatılması" talep edildi.