Gündem
11 Eki 2015 22:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Kılıçdaroğlu'nun şikayet ettiği Burhan Kuzu: "Bunun neresi saygısızlık?"

Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu'na şikayet ettiği o tweeti Burhan Kuzu yeniden farklı şekilde yazdı.

7 Haziran seçimlerinin hemen ardından “Millet kaosu seçti, hayırlı olsun” tespitinde bulunan Meclis Anayasa Komisyonu eski başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Burhan Kuzu, yorumunun doğrulandığını savundu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter hesabından, “Evet seçim bitti. Millet kararını verdi. Ya istikrar ya kaos dedim; Millet kaosu seçti, hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulunan Kuzu, ‘Ankara katliamı’nın ardından paylaştığı tweette “7 Haziran seçim sonuçlarına bakarak ‘Millet kaosu seçti’ demişim. Bu tespit zaman içinde beni doğruladı. Bunun neresi milli iradeye saygısızlık?” diye yazdı.

Kuzu ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptığı görüşmede seçim sonrası kendisinin paylaştığı tweeti Davutoğlu’na soran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Az önce Kılıçdaroğlu benim 7 Haziran seçiminden sonra attığım bir tweeti, sanki dünkü olaydan sonra atılmış gibi vermesi sahtekarlıktır” sözleriyle seslendi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’yla yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Kuzu’nun ifadelerinin de dahil olduğu tweetler için Davutoğlu’ndan “Gereği yapılacak” yanıtını aldığını aktarmıştı.