Politika
01 Eki 2024 21:37 Son Güncelleme: 01 Eki 2024 21:52

Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e zehir zemberek sözler: Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Daha önce Özel'in Türk Evi ile ilgili açıklamalarını hedef alan Kılıçdaroğlu, bu kez de meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılama kararını eleştirdi.

Meclis'te 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Yeni yasama yılının ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Meclis'teki CHP'li vekilleri Erdoğan'ı beş yıl sonra ayakta karşıladı. Az sayıdaki CHP'li vekil ise ayağa kalkmadı.

Genel Kurul salonuna giren Cumhurbaşkanı ErdoğanAK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grubu milletvekilleri de ayağa kalkarak karşıladı.

DEM Parti ise Erdoğan için ayağa kalkmadı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAKAMA SAYGI VURGUSU

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'teki CHP'li vekillerin Erdoğan'ı beş yıl sonra ayakta karşılaması hakkında konuştu:

Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı'nın yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik.

Konuşma bir parti genel başkanı sınırları içindeydi, rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'in açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

CHP’nin 7. Lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li vekillerin ayağa kakmasını sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız olmadığını bir kez daha yenileyen Kılıçdaroğlu "CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da! Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız… Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız! Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız!" dedi.

Ve ayağa kalkmayan vekiller için "Bugün, yurtsever ve millet perver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum." ifadesini kullandı.