Gündem
27 Nis 2023 23:12 Son Güncelleme: 27 Nis 2023 23:27

Kılıçdaroğlu'ndan 'Atatürk Havalimanı' videosu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Müjdem var" diyerek 22:30’a randevu vermişti. Kılıçdaroğlu yeni videosunu "Atatürk Havalimanı" notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, "İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı'nı Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi yapacağız." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, takipçilerini 22.30'da sosyal medyada buluşmaya çağırmıştı.

Kılıçdaroğlu videoyu "Atatürk Havalimanı" notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu iktidara geldikten sonra Atatürk Havalimanı'nı Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi yapacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"İçinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım. Konu Atatürk Havalimanı. Daha önceki adıyla Yeşilköy Meydanı, Türk Havacılık tarihinde büyük bir öneme sahip. Yeşilköy'ün kökleri 1911-12'de kurulan Tayyare Mektebi'ne dayanır. Türk havacılığının öncüleri, Vecihi Hürküşler ve niceleri bu mektepte yetişmiştir. Şimdi o okulu yok ettiler. Türk havacılığının en temel unsuru olan Hava Kuvvetleri'nin doğduğu yerdir Yeşilköy. Densizler böyle bir yerin pistlerini kırdı, diğer pistleri de kendi özel pistleri olarak kullanıyorlar.

Şimdi bu üzücü tabloyu temelden çözecek müjdeye gelelim. Düşündüm, Atatürk'ün havacılık vizyonu nasıl olurdu? O geleceğin yüzyılına hazırlık yapardı. Biz de onun vizyonu doğrultusunda bunu yapacağız. İktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz."