Gündem
25 Haz 2024 07:35 Son Güncelleme: 25 Haz 2024 07:40

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’ndan flaş görüşme hamlesi! Dikkat çeken Özel - Erdoğan iddiası…

Abdulkadir Selvi, ‘Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la diyalog kurmasından dolayı rahatsız olduğunu’ ileri sürdüğü Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun yemekte buluşma kararı aldığını ileri sürdü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la diyalog kurmasından dolayı rahatsız olduğunu’ ileri sürdü.

‘Normalleşme sürecinin Özgür Özel’i ön plana çıkarması üzerine’ Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun güç birliği yapmak için harekete geçtiğini belirten Abdulkadir Selvi, iki ismin görüşme kararı aldığını ve baş başa yemek yemeyi planladığını dile getirdi.

Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısından ‘Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Yemekte Buluşacak’ başlıklı bölüm şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu CHP kurultayından bu yana Ekrem İmamoğlu’na kırgındı. Telefonlarını açmıyordu. “Baba ve oğul gibiyiz” dediği İmamoğlu’nun kurultayda kendisini devirmesini bir türlü affedemiyordu. Sırtındaki hançerlerden biri olarak gösteriyordu. Seçimden sonra Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin başına geçmesi gündeme geldiğinde, “Bagajı olmayan birini getirin hemen istifa ederim” demişti.

NORMALLEŞMEDEN RAHATSIZLAR

Aracılar devreye girdi. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüşme kararı aldılar. İki isim de Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la diyalog kurmasından dolayı rahatsız. Normalleşme süreci Özgür Özel’i ön plana çıkarınca Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu güç birliği yapmak için harekete geçtiler.

KURULTAYI KONUŞACAKLAR

İki ismin Ankara’da baş başa yemek yemesi bekleniyor. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile yemeği doğruladı ancak bir tarih tespit etmediklerini söyledi. “Net olarak şu tarih, bu tarih yok” dedi. Yemekte eylül ayında yapılacak olan tüzüklü kurultayın seçimli kurultay olması için imza toplanması konusu ele alınacak. Özgür Özel’i devirmeye karar verirlerse imza toplama sürecini başlatacaklar.

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olması modeli üzerinde duruluyor ama İmamoğlu bunu ister mi? Kılıçdaroğlu, ‘Ben CHP Genel Başkanı olayım seni cumhurbaşkanı adayı ilan edeyim’ diye söz verir mi? Özel’in karşı hamlesi ne olur, bunlar henüz belli değil. Ama CHP’de taşlar yerinden oynamaya başladı.