Kenan Işık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Sana doyamadık

Mart 2014'te geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan usta sanatçı Kenan Işık hayatını kaybetti. Işık'ın vefatının ardından ünlü isimler art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin Kenan Işık paylaşımları...

Kenan Işık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Sana doyamadık - Sayfa 1

2014 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle uzun süredir tedavi gören tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık (76) yaşamını yitirdi.

Işık ailesinden edinilen bilgiye göre, Kenan Işık için yarın saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Törenin ardından ise Kenan Işık'ın naaşı Ankara'ya götürülecek. Işık'ın naaşının çarşamba günü öğle namazına müteakiben Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

Ünlü isimler, Kenan Işık'ın vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin paylaşımları...

114
Kenan Işık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Sana doyamadık - Sayfa 2

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da hayatını kaybeden sanatçı Kenan Işık'ın eserleri ve performanslarının gelecek nesiller için rehber niteliğinde olacağını belirtti. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Işık'ın Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden olduğunu, vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade etti.

Işık'ın sanatıyla, bilgi birikimiyle ve saygın duruşuyla gönüllerde taht kurduğunu vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

"Kenan Işık, Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur. Devlet Tiyatrolarımızda da uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Işık'ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de birer rehber niteliğinde olacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

214
Kenan Işık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Sana doyamadık - Sayfa 3

SELÇUK YÖNTEM

"Kenancığım çok güzel günler geçirdik, yönettiğin oyunlarlarla, sunmuş olduğun yarışma programlarıyla ve yazdıklarınla çok güzel anlar bıraktın Türk sanatına. Huzura erdin, Allah rahmet eylesin…"

314
Kenan Işık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Sana doyamadık - Sayfa 4

TARKAN

"Çok kıymetli sayın Kenan Işık’ın vefatına çok üzüldüm. Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Tanışma şansım olmadı kendisiyle ama hayrandım efendiliğine, gözünün içinden gülen kalbine… Nurlar, ışıklar içinde uyusun."

414