Gündem
14 Eki 2024 10:01 Son Güncelleme: 14 Eki 2024 10:41

17 gündür kayıp olan Rojin'in ailesinden yeni açıklama: Kızımız kaçırıldı

16 gün önce arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’ten hala haber alınamadı. Olaya ilişkin Rojin'in ailesinden yeni bir iddia geldi.

Diyarbakır'dan Van'a üniversite eğitimi için gelen 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, çakıl taşı toplamak için yurttan ayrıldı. Genç kızdan 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

Rojin'in daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunmuştu. Ardından Van Gölü çevresinde başörtüsü ortaya çıktı. Aramaların yoğunlaştığı bölgede kadavra köpeğin tepki vermesi üzerine devreye metal dedektör girdi. Polis ekipler bazı noktalarda kazı yaptı.

Kabaiş’i arama çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı’ndan su altı kadavra arama köpeğinin de bugün itibarıyla kullanılacağı belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarına destek amaçlı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ayrıca özel bir ekibin de geleceği bildirildi.

"ACIMIZA SAYGI DUYUN"
Kabaiş ailesinin acı dolu bekleyişi sürerken 'kaçırıldı' iddiası ortaya atıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, genç kızın ailesi “Biz acılı bir aileyiz. Yanlış yorumlar yapılıyor, acımıza saygı duyulmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"ROJİN HAYATTA"
Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, umutlarını kaybetmediklerini ve Rojin’in hâlâ hayatta olduğuna inandıklarını dile getirdi. “Rojin’in suda olmadığı gerekçesiyle bir yerde tutulduğunu düşünüyoruz ve hayatta olduğuna inanıyoruz” diyen aile, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.