Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti: Üzülüyoruz - Sayfa 5

"VEFAT ETMEDEN ÖNCEKİ AKŞAM KONUŞTUK"

Cenazeyi teslim alan acılı kardeşi Erinç Çantay, "En son Türkiye'deyken görüşmüştük. Telefonla görüntülü olarak devamlı görüşüyoruz zaten. Vefat etmeden önceki akşam görüştük. Biz birbirimizle çok bağlıydık. Söylendiği ile hiç alakası yok. Çok yakındık ailece hepimiz. Yazılanlar için de çok üzülüyoruz" diye konuştu.

"Sahip çıkılmadı" iddialarıyla ilgili olarak konuşan Erinç Çantay, "Yaradana havale ettik, artık bir şey demiyorum. O kadar iyi niyetli bir insandı ki şu an yaşasaydı o söylenilen çirkin şeylerin hepsini affedebilecek büyük bir yüreği vardı. Söyleyecek bir şey yok. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.



59
Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti: Üzülüyoruz - Sayfa 6

TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

Çantay, yaklaşık 15 yıl önce Türkiye’yi terk ederek yurt dışına yerleşmişti. ODTÜ Matematik mezunu olan eski model, Tayland'da öğretmenlik yaptı.



69
Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti: Üzülüyoruz - Sayfa 7

"TUZAK KURDULAR"

2015'te uyuşturucu satıcısı olduğu iddialarına ilişkin konuşan Karahan Çantay, "Bu olayda suçsuzdum. Bana tuzak kurdular. İki ay yattım. Bir dönem kullanıcı oldum ama dediğim gibi tuzak kurdular bana. Çünkü benim yaşım büyüdü ama aklen hiç büyümedim. Hep çocuk kaldığımdan oldu" demişti.



79
Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti: Üzülüyoruz - Sayfa 8

"Türkiye’ye geri dönmeyecek misin?" şeklindeki soruya Çantay, "Sürekli Ankara’ya gelip gittim. Yurt dışından Türkiye’ye dönüşler yaptığım da oldu. Ankara’da ailemin yanında yaşadım ve yarım kalan üniversite eğitimime devam ettim. ODTÜ’ye geri döndüm" yanıtını vermişti.



89