Gündem
11 Mar 2011 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

KARAALİOĞLU İDDİALI KONUŞTU; ''16 MART'TA ÖYLE BİR GAZETEYLE ÇIKIYORUZ Kİ!''

Star Gazetesi yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu 16 Mart'ta yüzü yenilecek gazetesinin sırlarını açıkladı. İşte Star Gazetesi'nin yeni mizanpajı...

Star gazetesinin yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu 16 Mart’ta tamamen değişecek gazetesini Medya Mahallesi’nde Ayşenur Arslan’a anlattı.

CNN Türk’ün Star Gazetesi merkezinden gerçekleştirilen yayında çarpıcı açıklamalar yapan Karaalioğlu, "Okur son 10 yılda çok gelişti. Yeni Star’da donanım olarak okura bilmediği şeyleri gösterme iddiamız var" dedi.

Karaalioğlu şöyle konuştu :

*** Gazete okurunun çok nitelikli olduğuna inanıyorum. Türkiye’de çok şey bilen donanımlı bir gazete okuru var. Star gazetesi ile en nitelikli okura bile iyi bir şeyler sunacak, okur ile yarışacağız. Hatta okurun bir adım önünde olmak istiyoruz. Ama artık bu maharet isteyen bir iş haline geldi.

*** Biz, Hürriyet’le, Sabah’la Vatan ile değil, her gün daha da gelişen okurla rekabet edeceğiz. Umuyorum ki bunu da başaracağız.

*** Paul Kruger, ekibi ile birlikte küresel dünya ekonomi sayfası yapacak. Ferid Zekeriya ve Robert Fisk ise Star’da kendi gazeteleriyle eş zamanlı yazacak. Bu yazarlardan herhangi birinin hükümeti eleştirmesi bizi daha da değerli ve anlamlı bir gazete haline getirecek. Ama bu gazete marjinal ve tümden hükümet karşıtı bir gazete olmayacak. Daha sert olmamız yolunda bizi eksik görenler, bunu beklemesin.

*** Star Gazetesi körü körüne hükümeti destekleyen bir gazete değildir. Arkadaşlarımız zaman zaman iktidarı eleştirmiştir, yine eleştirecektir.. Örneğin Ergenekon’un son dalgalarında başta ben olmak üzere tutuklamalara karşı çıktık.. Ancak savcı diyor ki "Açıklayamayacağımız belgeler var" Star Gazetesi’ne düşen de bu belgelerin içeriğine ulaşmak ve yayınlamaktır..

*** Şamil Tayyar dışında seçimlerde kaybımız yok. Yazarlarımızdan aday olan başkası yok. Adaylık sürecinde ve kampanya döneminde Şamil Bey, Ankara Temsilciliğimizi bırakacak. Çünkü artık siyasi bir kimliğe bürünecek...

*** Star, Türkiye’nin yeni döneminde habercilik olarak 5N 1K unsurunun yanı sıra okura sıfır tekzip taahhütü verecek. Biz haber verirken temel hak ve özgürlüklere karışmayacağız.

*** Medyada mutlak şekilde tasfiye edilmesi gereken, asker vasiyetindeki isimlerin medyadan temizlenmesi gerekir..

*** Yeni Star özel hayata saygılı, daha fazla özel haber olacak.. Okur 16 Mart’tan itibaren sabah gazetesini açtığında en azından akşama kadar masadan indiremeyeceği bir gazete bulacak..

Ayşenur Arslan Star Gazetesi’nin yeni mizanpajını böyle tanıttı: