Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 12

Hatta 25 Ocak’tan sonra özellikle 27-28 Ocak tarihlerinden itibaren Şubat’ın da ilk haftasını kapsayacak şekilde ülkemize ciddi anlamda polar cephelerin sokulacağı yönünde elimizde veriler var

1214
Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 13

 Bu veriler şu anda biraz daha ham gibi duruyor ama modellemelere baktığımız zaman özellikle yurdumuzun kuzey iç ve doğu kesimlerinde Ocak ayının 27’sinden sonra ve Şubat ayının ilk haftasını kapsayacak şekilde ciddi kar yağışlarının olacağı yönünde bir takım yansımaları görebiliriz.

1314
Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 14

"İNŞALLAH DİYORUM"
Ancak tabi inşallah diyorum, bakın tekrarlayayım inşallah diyorum bu hava kütlesi de tam ülkemize gelecekken yine yön değiştirmez veya zayıflamaz diye de düşünüyorum. Çünkü nice böyle hava kütleleri oldu tam ülkemize gelecekken ya yön değiştirdi ya da kuvveti azaldı böylelikle ülkemize ancak çok hafif bir tesir yaptı. Ocak ayının 25’inden sonra bizim kaderimiz belirlenecek deyim yerindeyse bu kuraklığı da ancak bu alacağımız bu yağışlar belirleyebilir. Şubat, Mart ve Nisan aylarında alacağımız yağışlar ülkemiz için çok değerli olacak.

1414