Kar geliyor! İstanbul’a yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı… - Sayfa 4

4 il için sarı alarm

Bugün Bingöl, Muş ve Erzincan'da kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Tunceli'de çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak tahmin ediliyor. Yağışların 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar şeklinde olması öngörülüyor.

415
Kar geliyor! İstanbul’a yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı… - Sayfa 5

Sel ve heyelana dikkat

Açıklamada, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

515
Kar geliyor! İstanbul’a yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı… - Sayfa 6

İstanbul'a gün gün uyarı

Hava uzmanı Kerem Ökten, bugün İstanbul'da hava durumuna ilişkin, "Yağış geçişleri var. Pazartesi ise daha etkili sağanak yağışlar bekleniyor. Salı günü Kış geliyor. Özellikle Çarşamba günü hava çok soğuk. Vücut sıcağa adapte olmaya çalışırken bu ani soğuklar hastalık riski yaratıyor..." dedi.

615
Kar geliyor! İstanbul’a yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı… - Sayfa 7

Marmara'da kar bekleniyor İstanbul'da ise...

İklimbilimci Dr. Okan Bozyurt, Posta'ya yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde zirai don için uyarıda bulunarak “Marmara bölgesi yağmur ve soğuk havaların etkili olacağı bir döneme giriyor. Marmara’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. İstanbul için kar yağışı değil de yağmur bekleniyor. Marmara da zira don olayı beklenmiyor. Ancak Marmara bölgesinin yüksek kesimlerinde, Karadeniz’de, iç ve doğu Anadolu’da ciddi anlamda don olaylarının gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak yer yer sıcaklıklar sıfırın altına düşecek” ifadelerini kullandı.

715