Kanser ve tip 2 diyabet için şifa! Kronik hastalara doğal ilaç, sütle karıştırınca... - Sayfa 11

TİP 2 DİYABETE KARŞI KORUYABİLİR

Uzmanlar, az miktarda tüketilen yılan meyvesi sirkesinin glikoz seviyelerini düşürebildiğini tespit etti. Ayrıca yapılan deneylerde hasarlı pankreas hücrelerinin yeniden oluşturulması da başarıldı. Tüm bunların yanı sıra bu meyvelerin belirli sindirim enzimleri üzerinde engelleyici bir etkiye sahiptir. Bu durum, tip 2 diyabetli hastalarda glikoz emilimini azaltmaya yardımcı olur. Bununla birlikte, bu etkiyi doğrulamak için daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

1116
Kanser ve tip 2 diyabet için şifa! Kronik hastalara doğal ilaç, sütle karıştırınca... - Sayfa 12

YÜKSEK ÜRİK ASİT SEVİYELERİNİ DÜŞÜRÜR

Yapılan bir başka inceleme, yılan meyvesindeki iki bileşiğin gut hastalığını rahatlatabilecek etkiye sahiptir. Beta-sitosterol ve metil ester adı verilen bu iki bileşik, ürik asit üzerinde etkilidir. Metil ester, ürik asit kristallerinin oluşumunu önlemede oldukça etkiliydi. 

1216
Kanser ve tip 2 diyabet için şifa! Kronik hastalara doğal ilaç, sütle karıştırınca... - Sayfa 13

KRONİK HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEYİCİDİR

Daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç duyulsa da Journal of Functional Foods dergisi, yılan meyvesindeki bazı antioksidanların varlığının kanser önleyici bir etkiye sahip olacağını belirten bir çalışmaya yer verdi. Üstelik bu antioksidanların kalp hastalıklarını, felç riskini ve menopoz semptomlarını önleyebileceğini ortaya koyuyor.

1316
Kanser ve tip 2 diyabet için şifa! Kronik hastalara doğal ilaç, sütle karıştırınca... - Sayfa 14

DİĞER ÖZELLİKLERİ

Bu meyve, ekmek yapımında kullanılan mayayı izole etmek için gıda endüstrisinin önemli parçalarından biri haline geliyor. Bu maya, geleneksel mayadan daha iyi bir fermantasyon kapasitesine sahiptir ve ekmeği oldukça lezzetli hale getirir. 

1416