Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 7

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Alıç, yüzyıllar boyunca birçok medeniyette hazımsızlık ve mide ağrısı gibi birbirinden farklı sindirim sorununu tedavi etmek için kullanılan önemli bir meyve. Bu meyve, kabızlık sorununu azaltarak prebiyotik olarak sindirime yardımcı oluyor. Prebiyotiklerin, sağlıklı sindirim sistemi için gerekli sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyen ve destekleyen gıdalardır.

714
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 8

Yavaş sindirim sistemine sahip kişilerdeki bağırsakların çalışma hızını artıran alıç, sindirim sistemini hızlandırarak birçok insanın rahat bir metabolizmaya kavuşmasını sağlar. Hazımsızlığı azaltan bu hızlanma, kişilerin daha rahat bir yaşam standardına sahip olmasını da kolaylaştırır. Ayrıca yapılan çalışmalardan bir diğeri ise, alıç meyvesindeki sindirim enzimlerinin üretiminini ve aktivitesini artırabileceğiniz ispat etti.

814
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 9

YAŞLANMA KARŞITI ETKİLER GÖSTERİR

Alıç, yoğun güneş ışığı ve ultraviyole ışığa maruz kalındığında ortaya çıkan kolajen bozulması sorununu giderir. Kolajen üretiminde ortaya çıkan bozulmalar, erken cilt yaşlanmasına neden olarak, kısa sürede yaşlanma problemi ortaya çıkarabilir. Yapılan bir çalışma, alıç ve ginseng özü karışımının, kırışıklıkların oluşumunu engelleyerek ve cildin nem oranını artırarak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabileceğini veya geriletebileceğini keşfetti. Alıç meyvesindeki bu büyük etkinin sebebinin zengin bir antioksidan kaynağı olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir.

914
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 10

KAYGI SORUNUNU AZALTIR

Bilim insanları, alıç tüketiminde anksiyete (kaygı) bozukluklarının yeni bir terapi yöntemi olabileceğini keşfetti. Anksiyetesi olan 264 kişide yapılan bir çalışma, alıç özü, magnezyum ve haşhaş çiçeği kombinasyonun bir arada kullanıldığında kaygı düzeyinin önemli ölçüde azaldığını tespit etti. Üstelik, geleneksel anksiyete karşıtı ilaçların aksine daha az yan etkilere sahip olması, bilim insanlarının alıcı anksiyete ve depresyon gibi merkezi sinir sistemi bozuklukları için potansiyel bir tedavi olarak araştırmaya devam etmesini sağlıyor.

1014