Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 5

KOLESTEROL DÜZEYİNİ İYİLEŞTİRİR

Alıç, içeriğindeki flovonoid ve pektin sayesinde kolesterol seviyelerini iyileştirebilir. Pektin, kolesterolde bulunan yer alan bir lif türü olarak kolesterol düzeylerinde iyileşmeyi sağlayabilir.Özellikle yüksek trigliseritler nedeniyle ortaya çıkan yüksek kolesterol sorununu iyileştirmek için alıç, en önemli meyvelerden biri haline gelir. Düşük HDL ve yüksek LDL'nin ateroskleroz, damar sertliği veya damar tıkanıklığı gibi oldukça hayati sorunlara sebep olmasını engellemek için alıç ve alıç sirkesi tüketebilirsiniz. Kan damarlarındak plak birikimi, devamlılığını sürdürdüğünde kan damarlarını tamamen tıkayarak kalp krizi veya felce neden olabilir.

514
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 6

Yapılan çalışmalarda, iki doz alıç özü alan farelerin, almayanlara göre kıyasla daha düşük toplam ve LDL (kötü) kolesterol ve ayrıca %28 - 47 aralığında daha düşük karaciğer yağlanması sorunu vardı. Böylece kolesterol seviyelerini düzenleyerek kalp-damar sağlığını da büyük oranda koruyan alıç, sağlıklı ve uzun bir ömrü yaşamaya da destek oluyor.

614
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 7

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Alıç, yüzyıllar boyunca birçok medeniyette hazımsızlık ve mide ağrısı gibi birbirinden farklı sindirim sorununu tedavi etmek için kullanılan önemli bir meyve. Bu meyve, kabızlık sorununu azaltarak prebiyotik olarak sindirime yardımcı oluyor. Prebiyotiklerin, sağlıklı sindirim sistemi için gerekli sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyen ve destekleyen gıdalardır.

714
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 8

Yavaş sindirim sistemine sahip kişilerdeki bağırsakların çalışma hızını artıran alıç, sindirim sistemini hızlandırarak birçok insanın rahat bir metabolizmaya kavuşmasını sağlar. Hazımsızlığı azaltan bu hızlanma, kişilerin daha rahat bir yaşam standardına sahip olmasını da kolaylaştırır. Ayrıca yapılan çalışmalardan bir diğeri ise, alıç meyvesindeki sindirim enzimlerinin üretiminini ve aktivitesini artırabileceğiniz ispat etti.

814