Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 3

KAN BASINCINI DÜŞÜREREK TANSİYONU DÜZENLER

Binlerce yıllık geleneksel Çin tıbbında alıç, yüksek tansiyonu tedavi etmek için en çok kullanılan gıdalardan biridir. Yapılan araştırmalar, alıçın kan damarlarını gevşetebildiğini ve bu sayede kan basıncını düşürebildiğini ortaya koyuyor.10 haftalık yapılan bir çalışma sonunda hafif yüksek tansiyonu olan 36 farklı kişide alıç tüketiminin etkileri incelendi. Bu araştırmanın sonunda, günde 500 mg alıç özü tüketenlerin, yüksek tansiyonunun düştüğü keşfedildi.

314
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 4

2006 yılında yapılan bir diğer çalışmada, araştırmacıların 16 hafta boyunca her gün tip 2 diyabet ve yüksek tansiyonu olan 79 kişiye uyguladığı alıç özü tüketme deneyi, tansiyon düzeyinde iyileşme tespit edildi. Böylece alıcın, kan basıncını düzenleyerek kronik bir tansiyon rahatsızlığına karşı koruduğu ve tansiyon hastaları kişilerde ise uzun vadede pozitif etkiler ortaya çıkardığı ispatlanmış oldu.

414
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 5

KOLESTEROL DÜZEYİNİ İYİLEŞTİRİR

Alıç, içeriğindeki flovonoid ve pektin sayesinde kolesterol seviyelerini iyileştirebilir. Pektin, kolesterolde bulunan yer alan bir lif türü olarak kolesterol düzeylerinde iyileşmeyi sağlayabilir.Özellikle yüksek trigliseritler nedeniyle ortaya çıkan yüksek kolesterol sorununu iyileştirmek için alıç, en önemli meyvelerden biri haline gelir. Düşük HDL ve yüksek LDL'nin ateroskleroz, damar sertliği veya damar tıkanıklığı gibi oldukça hayati sorunlara sebep olmasını engellemek için alıç ve alıç sirkesi tüketebilirsiniz. Kan damarlarındak plak birikimi, devamlılığını sürdürdüğünde kan damarlarını tamamen tıkayarak kalp krizi veya felce neden olabilir.

514
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! Tansiyonu bitiriyor, tam bir doğal ilaç… - Sayfa 6

Yapılan çalışmalarda, iki doz alıç özü alan farelerin, almayanlara göre kıyasla daha düşük toplam ve LDL (kötü) kolesterol ve ayrıca %28 - 47 aralığında daha düşük karaciğer yağlanması sorunu vardı. Böylece kolesterol seviyelerini düzenleyerek kalp-damar sağlığını da büyük oranda koruyan alıç, sağlıklı ve uzun bir ömrü yaşamaya da destek oluyor.

614