Polemik & Kulis
21 Eyl 2008 14:50 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

"KANAL 7'YE SAHİP ÇIKIN" VAAZI VERDİ Mİ? AHMET HAKAN NE YANIT VERECEK?..İŞTE İLGİNÇ İDDİA!..

Deniz Feneri davası nedeniyle Kanal 7'yi eleştiren Ahmet Hakan, Almanya'da bir camide "Kanal 7'ye sahip çıkın" vaazı yaptı mı?


Rıdvan Akar'ın BirGün gazetesinde 3 yıl önce yazdığı yazının ilgili bölümü;

Son 4 haftadır, 32. Gün'de "İslami holdingler" gerçeğini anlatıyoruz. Kimileri bu tanıma bozuluyor. Diyorlar ki; "Sermayenin yeşili/kırmızısı olmaz."


Sayılarının bir milyonu bulduğu tahmin edilen "İslami holding" mağdurları ise bizleri adeta faks ve mail yağmuruna tutuyorlar.

Bu fakslardan biri de Berlin'den geldi. Yollayanın ismi Muzaffer D. Soyadını benim -izin almadığım için zikretmediğim bu izleyici mektuba adresini, telefonunu yazarak başlamış. Altına da imzasını atmış. Neden "İslami holding" dediğimizi kanıtlayacak çok çarpıcı iddialara yer veriyor.

Diyor ki:

Milli Görüş'e ait olan Berlin'deki Mevlana, Fatih ve Yeni Cami'de bu holdingler için para toplandı.

Bu camilerde Hürriyet, Sabah, Milliyet türü gazetelerin okunması yasaktı. Bu gazetelere 'Yahudi Kulübü' denirdi.

Kanal 7 ve TV 5'den başka kanalların izlenmesi de mümkün değildi.

Muzaffer D, "İslami holdingler" içinde en çok adı geçen Yimpaş Holding'in Berlin'deki temsilcisinin de Mevlana Cami imamı 'Muharrem Hoca' olduğunu iddia ediyor. Yimpaş Holding aynı zamanda Kanal 7 televizyon kanalının çoğunluk hisselerine sahip bulunuyor.

Muzaffer D.'nin Ahmet Hakan ile ilgili iddiası ise işte bu açıdan önem taşıyor. Ahmet Hakan'ın Mevlana Camii'ne geldiğini ve "Kanal 7'ye sahip çıkın" propagandası yaptığını iddia ediyor.

Televizyon gazeteciliğindeki başarısını takdir ettiğimiz, köşe yazarlığındaki üslubunu ise merakla izlediğimiz bu meslektaşımız acaba ne yanıt verecek?