Medya
07 Eki 2010 16:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:41

KANAL 7 İZLEYİCİLERİ ABDEST ALMAYI BİLMİYORLAR MI?

"Hiç kusura bakmasınlar ama programa yakışan isim muhabbet değil 'Rezalet Kapısı' olmalı!"

Kanal 7 izleyicileri abdest almayı bilmiyor mu?

Kanal 7'de yayınlanan 'Muhabbet Kapısı' adlı bir program var. Programı Doç. Dr. Mustafa Karataş sunuyor. Güya izleyicileri din ve ibadet üzerine bilgilendirmeyi amaçlayan bir program bu. Her hafta farklı konuları 'uygulamalı' anlatıyor Karataş. Ama ne uygulama!

***
Hocanın anlattıklarını anında tatbik eden bir kişi var ekranda. Bir keresinde 'kefen nasıl sarılır?' sorusunu cevapladılar örneğin. Bu kişiyi ekranda ölmüş gibi sardılar ve sandığa koydular! Evet, evet, doğru duydunuz!

***
Başka bir seferinde hoca abdesti anlatıyordu. Bu kez uygulama yapan şahıs pantolonunu sıyırdı, ekranda ayaklarını yıkadı. Hem de yakın çekimde! Hemen ertesinde ise kulaklarının dışının abdestte nasıl sıvazlanması gerektiği gösterildi. Öyle bir estetikten uzaklık, öyle bir teşhircilik ki sormayın gitsin!

***
'Dini öğretiyoruz' masallarına hiç girmesinler! Kanal 7 izleyicileri abdest almayı bilmiyorlar mı? Böyle bir program dini hassasiyetleri yüksek bir kanalda nasıl yayınlanabiliyor? Bir ilahiyat hocası böyle bir gösteriye neden alet oluyor? Mahrem olması gereken davranışları gösteren program izleyiciye hakaret değil mi? Biz bir adamın ayak parmaklarının arasını yıkamasını izleyerek mi ibadet etmeyi öğreneceğiz?

***
Bu ülkede dinden korkan, İslami bir rejimin geleceğinden endişe eden çevreler olduğu açık. Bu program işte o çevrelerin elini güçlendirmekten başka bir işe yaramaz. Hiç kusura bakmasınlar ama programa yakışan isim muhabbet değil 'Rezalet Kapısı' olmalı!

Nagehan Alçı / Akşam