Gündem
19 Tem 2009 00:24 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:49

KANAL 7 İHYA EDİYOR!.. PEKİ AMA NASIL? İŞTE ÇARPICI ÖRNEKLER!..

Ak Parti döneminde Kanal 7 çalışanlarının başına adeta devlet kuşu kondu!


RTÜK'ün yeni başkanı Davut Dursun da eski başkan Zahit Akman gibi, Kanal 7 ailesinden çıktı. Dursun, RTÜK üyeliği öncesi, Deniz Feneri Derneği'ndeki yolsuzluk olayı ile gündeme gelen ve Alman savcıların iddianamesinde de adı geçen Kanal 7 TV'de ''Mayın Tarlası'' adlı bir program yapıyordu.

Halen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları da yazan Dursun, Bülent Arınç'ın RTÜK ile ilişkili Devlet Bakanı olmasının ardından yazdığı yazıda ''Bülent Arınç, özü sözü bir olan, kişiliği, uzun siyasi tecrübesi ve demokratikleşmeden yana olan tavizsiz duruşu ile yeri doldurulamayan bir figürdür. O sadece bir bakan değil, aynı zamanda bir ağabey konumunda olacaktır. Diğer üyeleri uyaracak, hata yapılmasının önünde bir engel olarak duracaktır'' diye yazdı.

KANAL 7 İHYA EDİYOR
Kanal 7'nin çalışanlarından pek çoğu AKP döneminde bürokrasiye terfi etti. 1993'de 100 milyar lira sermaye ile kurulan Kanal 7 çalışanlarının yıldızı AKP iktidarı döneminde parladı. Kanal 7'nin sahibi Zekeriya Karaman da, Başbakan Erdoğan ile akraba oldu. Başbakan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın baldızı Şehriban Ketenci, Zekeriya Karaman'ın oğlu Habib Karaman ile evlendi.

Kanal 7'nin eski avukatlarından Ayşenur Bahçekapılı, AKP milletvekili olurken, Zahit Akman ve Davut Dursun RTÜK üyeliğine seçildiler. Dursun bu görevinden önce Kanal 7'de "Mayın Tarlası" adlı programı hazırlıyordu. Kanal 7'nin kurucu ortaklarından Akif Beki ile program yapımcısı Ahmet Tezcan da Erdoğan'ın basın sözcüsü olmuşlardı. Kanal 7'nin kuruluşunda danışman olan Nabi Avcı da Başbakanlık Başmüşaviri oldu. Kanal 7 muhabiri Selim Aras, Hakan Aktürk ve Rukiye Altıncaba bakan müşaviri olurken, birçok Kanal 7 çalışanı da TRT'ye geçti. (Gazeteport)