Medya
20 Nis 2009 17:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:39

KANAL 7 'DEN CEZA HABERİNE YANIT!... "KANAL 7'YE VERİLMİŞ BİR CEZA YOK!.." PEKİ AÇIKLAMADA NELER VAR?

Kanal 7'yle ilgili bugün bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin doğru olmadığı, kanalın herhangi bir ceza almadığı bildirildi. İşte Kanal 7'nin açıklaması:

Bugün Gazeteport'ta yayınlanan ve bazı internet sitelerinin de kullandığı 'Kanal 7'ye büyük şok', 'Kanal 7'ye şok ceza' başlıklarıyla yayınlanan habere ilişkin Kanal 7 Yönetimi bir açıklama yaptı.


İnternet sitelerinde yayınlanan haberde Kanal 7'nin bir tekzip kararını yayınlamadığı belirtilmektilerek, "Kanalın sorumlu en üst yayın yöneticisi ile kuruluşun sahibi olan anonim şirketin Yönetim Kurulu Başkanı hakkında 3 bin günden 9 bin güne kadar adli para cezası verilmelidir. Ayrıca üç aya kadar gelir getirici yayın yapma yasağı verilebilir´´ denildi.


Kanal 7'den yapılan açıklamada, tekzip kararı olduğu ancak cevap ve düzeltme metninin kuruma ulaştırılmadığı belirterek, "Ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan bu konuya ilişkin olarak tarafımıza gönderilmiş hiçbir yazı ve savunma istemi de olmamıştır. Kuruluşumuz hakkında bu konuya ilişkin verilmiş olan hiçbir ceza söz konusu değildir." denildi.


KANAL 7'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:


"Bugün (20.04.2009) bazı internet sitelerinde içeriği aynı olan ve Kanal 7 hakkında gerçekleri yansıtmayan bir haber yer almıştır.


Konunun esası özetle şöyledir;


Dönemin Çankaya Belediye Başkanının yapmış olduğu ve kamuoyunun da yakından bildiği bir ses bandının ortaya çıkması üzerine, bu haber Kanal 7 televizyonunda yayınlanmıştır.


Bu haber üzerine İçinde cevap ve düzeltme metni bulunmayan tekzip kararı kuruluşumuza tebliğ edilmiştir.


Cevap ve düzeltme metninin kararla birlikte tarafımıza gönderilmediği zarf üzerindeki kayıtla da sabittir.


Tarafımıza gönderilmemiş olan bir cevap ve düzeltme metnini yayınlamak teknik olarak imkânsızdır.


Ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan bu konuya ilişkin olarak tarafımıza gönderilmiş hiçbir yazı ve savunma istemi de olmamıştır.


Kuruluşumuz hakkında bu konuya ilişkin verilmiş olan hiçbir ceza söz konusu değildir.


Tamamen gerçeklerden uzak ve maksatlı bu haberin toplumu yanıltmaya yönelik olarak ortaya atıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Kanal 7 Yönetimi